Touw Ngie Tjouw accepteert gepolitiseerde baan bij Sportzaken niet

1 Touw Ngie Tjouw accepteertPrincipes blijven hoog in het vaandel bij Gordon Tjouw Ngie Tjouw. De voormalige voorzitter van de NPS-jongerenraad kreeg onlangs via de media te horen dat hij zijn sollicitatiebrief, die hij gericht had naar het ministerie van Sport- en Jeugdzaken, goed bevonden is en dat hij aangenomen wordt op dit ministerie. ‘Ik heb op persoonlijke titel twee keer een sollicitatiebrief geschreven naar het ministerie van Sportzaken. Maar nu verneem ik via de media dat ik ben aangenomen. Ik zie dit als een poging tot publiekelijke vernedering met politieke doeleinden. En aangezien ik geen politieke functie meer bekleedt, zie ik dit ook als een grove poging tot beschadiging van mijn imago. Ik antwoord echter onomwonden dat ik de baan niet zal accepteren’, is de reactie van Touw Ngie Tjouw op de aanbieding van minister Ismanto Adna.
De tweevoudige Olympische zwemmer van Suriname (2004 en 2008) schreef zijn eerste sollicitatiebrief vier jaar geleden. Toen was Paul Abena de sportminister. Twee jaar geleden deed hij dat weer, nu was Adna de minister. Beide keren was men vol lof over de bijdrage die Touw Ngie Tjouw vanwege zijn sportachtergrond wilde leveren voor het ministerie, maar geen van de keren werd hij aangenomen. Totdat hij donderdag via de media moest vernemen van Adna dat hij de baan krijgt. ‘Is dit de manier waarop een ministerie, die pretendeert op te komen voor de jeugd en sport, credibility wilt opbouwen en überhaupt geloofwaardig wilt overkomen?’, vraagt Touw Ngie Tjouw zich af.
Touw Ngie Tjouw is naast Olympische zwemmer ook meervoudig winnaar van de traditionele zwemmarathon van Suriname en ook zwemcoach bij De Dolfijn. ‘Het leek mij een perfecte manier om mijn bijdrage te leveren voor het ministerie en de gemeenschap met mijn sportachtergrond. En niet aan de kantlijn te staan en enkel kritiek te uiten. Dus mijn inziens is het nogal logisch dat ik heb gesolliciteerd bij het ministerie van Sport- en Jeugdzaken. U mag zelf uw conclusies trekken wat de strekking van deze reactie van de minister in de media ten aanzien van mijn zogenaamde nieuwe baan zou moeten creëren’, aldus Touw Ngie Tjouw.
Vorig week bedankte Touw Ngie Tjouw officieel als voorzitter van de NPS-jongerenraad. Hiervoor was hij al meer dan een maand niet meer actief. De voornaamste reden dat hij de groene partij vaarwel zegt, is de samenwerking met de Pertjajah Luhur van Paul Somohardjo. Deze samenwerking valt buiten de principes van Touw Ngie Tjouw. Hij kon deze samenwerking niet verkopen aan zijn achterban, die hij gedurende zijn actieve periode opbouwde door veel veldwerk in de verschillende wijken. Daar propageerde hij vernieuwing, verjonging en verandering, maar zijn partij koos uiteindelijk toch ervoor om met de oude garde samen te gaan, maar vooral de chantagepolitiek van Somohardjo.
Jaswant Gajadien

error: Kopiëren mag niet!