Asis Gajadien: ‘Energiecrisis was opgezet scenario president’

Asis GajadienHet VHP-assembleelid Asis Gajadien schroomt er niet voor aan te geven dat thans meer dan duidelijk is geworden dat de aangehaalde energiecrisis door president Desi Bouterse een scenario was om zijn opgezette zaken door te drukken. Volgens Gajadien moet het niemand verbazen indien blijkt dat de Alcoa ook een dikke vinger in de pap had. Er bestaan volgens hem indicaties dat deze multinational er alles aan doet om heel goedkoop uit Suriname te vertrekken en dat de president hieraan meewerkt.
‘Ook is het zo dat de energietarieven stilzwijgend zijn verhoogd. Terwijl er geen acties zijn ondernomen om het energietekort op te voeren. Ook zijn er geen maatregelen getroffen tegen de personen die schuldig zijn aan het falend en mismanagement beleid dat door de EBS werd gevoerd.’
Het assembleelid doet dan ook een dringend beroep op de samenleving om alert te zijn en de zaken in deze kwestie nauwlettend in de gaten te houden. ‘Het moet niet het geval zijn dat de regering samen met de Alcoa in zee gaat waarbij de samenleving het gelag zal moeten betalen.’ Gajadien waarschuwt ervoor dat er alles aan gedaan moet worden om te voorkomen dat slechts enkele personen zich verrijken over de ruggen van de samenleving.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!