Ziekenhuis Albina wordt in 2015 opgeleverd

Het ziekenhuis in Albina zal in 2015 worden opgeleverd. Dat zei president Desi Bouterse woensdag tijdens zijn vijfde jaarrede. Naast het ziekenhuis zal ook het gerenoveerde gezondheidscentrum van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) te Albina in gebruik worden genomen. Beide gezondheidscentra zijn gefinancierd uit een lening van het Franse Ontwikkelingsagentschap (AFD). Volgens de president zal de bouw van het ziekenhuis in Wanica binnenkort starten. De bouw van dit ziekenhuis wordt gefinancierd uit een lening van China. Ook het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) krijgt een nieuw gebouw. De bouw van dit ziekenhuis start reeds deze maand en wordt gefinancierd door de Islamic Development Bank. Met de ondersteuning van de Islamic Development Bank zullen ook nog vijf nieuwe gezondheidscentra voor de RGD in het kustgebied, strekkende van Moengo tot Nickerie, gebouwd worden. “Ik kan ook meedelen dat in dit dienstjaar boot- en motorambulances in de gezondheidszorg ingezet zullen worden in moeilijk bereikbare gebieden”, kondigde de president aan.

error: Kopiëren mag niet!