Drietal krijgt zware straffen voor brandkastkraak

De verdachten, Clyde Windzak, Giovanni Windzak en Rodney Vyent, zijn elk gisteren veroordeeld voor diefstal. De verdachten hebben in de nacht van 31 december 2013 ingebroken in een visverwerkingsbedrijf en hebben hierbij een brandkast, inhoudende een geldbedrag van SRD 50.000, weggenomen. Clyde en Giovanni kregen elk een celstraf van zeventien maanden, terwijl Vyent voor achttien maanden de bak in moet. Clyde, die als bewaker werkzaam was bij het bedrijf, had die bewuste avond de avonddienst en zorgde ervoor dat de anderen gemakkelijk toegang tot het gebouw konden krijgen. Het strafbaar feit is op camerabeelden vastgelegd. Clyde zou vuurwerk hebben afgeschoten om mensen af te leiden. De anderen maakten toen gebruik van de gelegenheid om een ruit open te breken en zich hierdoor toegang te verschaffen tot het gebouw.
De verdachten, Clyde en Giovanni, geven toe de inbraak te hebben gepleegd, maar zeggen dat zij door de twee andere gemaskerde mannen hiertoe waren aangezet. Bovendien weten zij ook niet wie de twee andere manspersonen waren en hebben zij de brandkast met inhoud na de diefstal niet meer gezien. Vyent ontkende iets van het strafbaar feit af te weten. De verdachte werd aangehouden nadat er een trui op zijn perceel was gevonden die gelijkenissen vertoonde met de trui waarmee een van de verdachten op de videobeelden was vastgelegd. Er was ook nog een poederachtige vlek op de trui te zien welke van de brandkast zou kunnen zijn, aangezien de verdachten een grinder hadden gebruikt om de brandkast te forceren. De grinder is ook bij hem teruggevonden. Vyent vertelde aan de magistraat dat de vlek op de trui van de as van muskietenkaars zou kunnen zijn die hij dagelijks op het erf gooit. Ook zou hij de grinder bij zich hebben gehad, omdat hij een ijzeren poort voor een dame moest maken.
FR

error: Kopiëren mag niet!