VHP leiding heeft niets te maken met productie en propaganda Sheriff cd

De CSFN is een foundation, een vrij jonge crowdfunding stichting. Een schenkende organisatie, als tussenpersoon en -instantie. Verschillende donoren melden bij hen, de groep wordt steeds groter. Zie www.csfn.nl . Een van de donoren voor 14 september te Aalsmeer, was AS1 Temptation. AS staat voor Aruna en Shastri. AS zijn bekende Diaspora artiesten tevens musici. Zij runnen een Diaspora studio in Rotterdam. Als producer hebben AS tientallen CD albums eerder gratis uitgegeven. Regelmatig doneren zij Cd’s voor diverse sociale doelen. Diverse artiesten w.o. zangers/zangeressen hebben met hun al samengewerkt. CSFN heeft dit ook nagetrokken en dit klopt ook.
De schenking in deze betrof een CD Album Sheriff. Het album heeft als titel – SANTOKHI 2015, Sheriff. Met als ondertitel: “We are United, we are the same. “Dit album is thans opgedragen aan het mooie volk van Suriname. Verschillende artiesten in Suriname en Nederland, die Santokhi een warm hart toedragen, hebben hieraan meegewerkt. Het gaat om Ed Rust, Kenny B, Damaru, Angel Aruna, Jogga Mann, Kayente, Baby J, Ray Rosee, Stanlee Rabidin en Shastri Doelam. Deze liederen hebben allemaal betrekking op Suriname met een patriottische klank. De artiesten hopen zo hun bijdrage te leveren voor een beter Suriname”. Zo luidde de “schenkingstekst” namens AS1 aan CSFN. En ook het persbericht van de mediacommissie van de VHP d.d. 20 september was gelijkluidend.
Bij CSFN is de voorwaarde, dat indien u een donatie doet aan CSFN tbv de VHP en haar VZ, moet u die schenking zelf storten of persoonlijk geven. De screening vindt plaats door CSFN. Deze screening heeft ook als voormeld plaatsgevonden, maar achteraf gebleken niet zorgvuldig genoeg. De cover van de CD met als titel Sheriff evenals de inhoud is van de donor tevens schenker, AS Temptations. (zie verklaring op pagina 2). Niet van CSFN en of VHP. Deze CD is wel mede-namens CSFN als cadeau gegeven aan Vz Chan Santokhi van de VHP op een bijeenkomst door CSFN georganiseerd. Dus neemt CSFN in deze ook de eindverantwoordelijkheid. De VHP en haar leiding heeft hiermee niets te maken. CSFN zal in de toekomst de toezicht scherper stellen.
CSFN heeft ook niets te maken gehad met de productie cq. totstandkoming van deze cd en was er niet van op de hoogte dat de betrokken artiesten hierbij geen goedkeuring hadden gegeven voor het gebruik van hun nummers voor dit doel. CSFN wist wel dat een CD zou worden gegeven als een surprise. Welke nummers erop staan, en van welke artiesten, is een “rechtsrelatie tussen de artiesten en de producer.” CSFN en VHP hebben hiervoor niets betaald aan AS1. CSFN ging ervan uit dat de “rechten” bij AS1 waren/zijn. CSFN vraagt dan ook dat de artiesten contact maken met AS1. In het vervolg zal CSFN dit wel controleren. CSFN doet een beroep op een ieder om te doneren enkel wanneer u daartoe volledig beschikkingsbevoegd ben. Contractuele afspraken zullen worden nagevraagd. In het persbericht van de VHP is nergens bekendgemaakt dat de artiesten een politieke kleur hebben en/of een voorkeur uitspreken voor een politieke partij. Juist is er gezegd dat de prachtige songs zijn opgedragen aan het mooie volk van Suriname. Dat artiesten en zangers zich van de politiek of een politieke partij distantiëren is terecht en begrijpelijk. Het is volledig te begrijpen dat artiesten politiek neutraal willen zijn. Zowel CSFN alsmede VHP betreuren de verkeerde interpretatie uit eerdere berichtgeving in deze. Wat een Diaspora album moet worden, een samenwerking tussen beide landen en Surineds, krijgt een vervelende klank. Ook hier merk je dat Diaspora personen meer contact met elkaar moeten hebben en beter moeten communiceren.
De verklaring van AS 1 staat in extenso ook hieronder:
Verklaring AS Temptations 1

“Genoemde artiesten hebben inderdaad meegewerkt aan een album die een weerspiegeling vormt v.d. Surinaamse samenleving. Als producer en eindverantwoordelijke van dit album, heb ik besloten om een deel hiervan te doneren ter promotie van een nieuwe politieke stroming in Suriname, die zoals we weten bestaat uit 7 partijen, PL, KTPI, DA91, BEP, PVDA, NPS & VHP. Dhr.Santokhi is de coördinator en trekker van deze combinatie.
Naar mijn mening zijn deze partijen representatief voor de Surinaamse samenleving, wat ook terug te vinden is op het album en er zijn artiesten die nu hebben aangegeven niet gelieerd te willen worden aan een bepaalde politieke partij, maar op het album wordt de liefde voor het land Suriname bezongen en niet voor een bepaalde politieke partij/persoon. En het algemeen belang van Suriname is iets wat ons allen aan het hart ligt”.
Shastri Doelam (producer AS1)

error: Kopiëren mag niet!