Macht niet ten koste van mijn principes

Kondremangs. De laatste tijd zijn er berichten in de verschillende media verschenen met een strekking waaruit zou blijken dat ik, Gordon, de Nationale Partij Suriname de rug heb toegekeerd. Hierbij is mijn integriteit op de proef gesteld. Omdat ik mij altijd dienstbaar heb opgesteld en vanuit het partij belang heb gehandeld. Ik heb mijn kostbare tijd gestopt in het confronteren van de NPS partijtop en niet de media. Echter, door de berichten die in media zijn verschenen,zonder dit binnen de gelederen op te lossen, voel ik mij geroepen deze brief tot u te richten. Ontvangt u dit goed en met een open kritisch edoch objectief hart.
Ik ben een jong politicus die, met gevoel en hart voor de samenleving, de functie voorzitter van de NPS jongeren, heeft aanvaard. We zijn vervolgens de wijken in gegaan om het vertrouwen van het volk te herwinnen. En we hoeven alleen maar te kijken naar de huidige zetels om te zien dat dit vertrouwen weg was. De NPS propageerde een nieuwe generatie politiek “verjonging, vernieuwing ,verandering” en met die boodschap zijn wij de wijken ingegaan. Vanuit die wijkbezoeken heb ik gezien en geleerd dat jongeren het vertrouwen zijn kwijtgeraakt in de “oude”politiek. Omdat de meeste gevestigde politieke leiders zich drukker maken om hun macht dan de vooruitgang van Suriname. En voor die vooruitgang wil ik strijden en van daaruit mijn motivatie.
Toen kenbaar werd gemaakt dat de Nationale Partij Suriname weer in zee ging met Pertjajah Luhur o.l.v. Paul Somohardjo, ben ik het vertrouwen in de partij dan ook kwijtgeraakt. Omdat dit haaks staat op de boodschap “verjonging vernieuwing verandering”. Want werken met Paul Somohardjo is weer terug grijpen naar de oude garde “chantage” politiek. Als voorzitter heb ik mijn zorgen hierover kenbaar gemaakt aan de partijtop op basis van reacties van andere jongeren en ook volwassenen. Let wel, de Nationale Partij Suriname, is een democratische partij. Echter hebben jongeren en overige leden binnen de partij geen stemrecht in het congres. Ik hoop dat u zich kan voorstellen dat dit voorgeval, met kennis van mijn positie en de te verwaarlozen inspraak ,niet in goede aarde bij mij is gevallen na alle inspanningen welke ik samen met andere veldwerkers heb geleverd namens de partij zonder eigen belang. Want weet wel, ook ik heb opgeofferd en risico genomen tegen alle adviezen in van vrienden en familie.
Ik geloof erin dat je regeermacht moet verdienen op basis van je prestaties en zaken die je voor het volk gerealiseerd hebt, op basis van beloftes. Want de beloftes gedaan aan het volk, dien je waar te maken. Ik heb in de wijken de jongeren beloofd dat er een nieuwe wind waait binnen de NPS. Ik ,als integer mens, merk dat alvorens we nog kunnen spreken van regeermacht, de eerste beloftes die ik gemaakt heb, al worden gebroken door de partijtop van de NPS, buiten mij om. De NPS kan duizenden berichten sturen over de historische verdiensten maar mede door het besluit van de PL om niet met de NPS samen te werken na de vorige verkiezingen, zit de NPS nu niet in het machtscentrum . Waarom weer terug? Als jong politicus wil ik die last niet dragen, dat ik beloftes niet ben nagekomen. Ik kan mij niet inzetten om macht te vergaren waarbij mijn persoonlijke principes overboord worden gezet. Ik wil graag winnen, ik ben ook een winnaar maar ik wil niet winnen ten koste van het vertrouwen van het volk. Ik denk namelijk dat dit een korte termijn handeling is. En als jonge politicus, is voor mij de lange termijn vele malen belangrijker omdat ik nog een enorm lange weg van succes voor mij heb. Ik hoop dat onze leiders zich bewuster worden van de impact van beslissingen die zij in het nu nemen. Want het zijn de kinderen en jong volwassenen van nu, die de erfgenamen zijn van het huidige politieke beleid en klimaat getild over tijd van de huidige politici en dat kent geen oppositie of coalitie. Macht gaat daarom bij mij niet ten koste van mijn principes. Want mijn principes bepalen de juiste keuzes die ik maak zodat ik op de lange termijn op iets moois kan terugkijken.
Ik sluit af met een quote en daarbij laat ik het voor nu.
“When there is a lack of honor in government, the morals of the whole people are poisoned.”
“Herbert Hoover”

Gordon Touw Ngie Touw

error: Kopiëren mag niet!