Volksgezondheid minister vandaag terug

Volksgezondheid minister vandaMinister Michel Blokland van Volksgezondheid keert vandaag terug naar Suriname om de Chikungunya-epidemie aan te pakken. Hij zal hierdoor twee conferenties niet meer bijwonen. De bewindsman heeft van 22- 24 september geparticipeerd aan een vergadering van de ICPD (International Conference on Population and Development Beyond 2014). Het was ook gepland dat Blokland zou participeren in een Cohsod (Council for Human and Social Development) meeting, die van 27-28 september wordt gehouden en een Paho-WHO bijeenkomst van 29 september tot 4 oktober.
Blokland is afgelopen dinsdag bij een spoedbijeenkomst van De Nationale Assemblee (DNA) flink onder vuur genomen door verschillende assembleeleden. Radjkoemar Randjietsingh, fractieleider van het Nieuw Front, vond het belachelijk dat de bewindsman in zo een crisisperiode buitenlands beleid voorop stelt, terwijl Surinamers aan het lijden zijn. Volgens Randjietsingh zou de minister opzettelijk naar het buitenland zijn vetrokken, omdat hij geen antwoord zou hebben voor zijn falend beleid bij de Chikungunya-epidemie. Vicepresident Robert Ameerali ontkende dit ten stelligste en gaf aan dat de reis van Blokland van tevoren was gepland, waardoor hiervan niet meer kon worden afgezien. Hij gaf wel toe hem terug te zullen roepen indien dat nodig zou zijn. De Raad van Ministers heeft een ‘Onderraad Chikungunya’ ingesteld, die door een ondersteuningsteam wordt geassisteerd. De bewindsman maakt deel uit van het crisisteam dat de aanpak van het Chikungunya-virus zal coördineren. Naast Blokland zijn nog drie ministers in het buitenland.
FR

error: Kopiëren mag niet!