Suriname en de VS trainen samen op de Surinaamse rivieren

Suriname en de VS trainen samen op de Surinaamse rivieren 1Suriname is belast met het verdedigen van zijn grenzen waaronder meer dan 386 km kustlijn. Net als in andere landen van de regio zijn er transnationale bedreigingen, zoals georganiseerde misdaad en smokkel.
Om de capaciteit te verbeteren om deze uitdagingen aan te kunnen, heeft Suriname onlangs een groep van Amerikaanse soldaten verwelkomd die bij Special Operations eenheden horen tijdens een vierweekse Joint Combined Exchange Training (JCET) programma. Bijna 50 leden van de Surinaamse veiligheidsdiensten van de Surinaamse Special Forces en het Nationaal Leger hebben samengewerkt met de 20th. Special Forces Group (Luchtlandingstroepen).
Het JCET legt zijn focus op de ontwikkeling van kleine leiders en officieren, waarbij trainingstechnieken en kennis van kleine wapens, kleine unit tactieken, rivieroperaties en operatieplanning centraal staan.
JCET is een deel van de Special Operations Command South’s Theater Security Cooperation programma, waarbij verschillende landen aan deelnemen.
Samenwerkend met verschillende agentschappen en deelnemende ministeries uit verschillende landen, levert JCET een platform met als doel een betere bescherming van de grenzen en een vergrootte capaciteit om special operations uit te voeren. JCET stelt ook in staat dat militair personeel van de VS hun onderwijsvaardigheden verbeteren en regionale kennis verbeteren.
De VS en Suriname begrijpen de belangrijkheid van deze ontwikkelingen en het doorgaande coöperatie tussen de twee landen. ‘Dit jaar zijn er 15 militair personeel naar de VS gegaan voor training en volgend jaar komen er 12 leden’, laat de ambassade van de Verenigde Staten in Suriname weten.

error: Kopiëren mag niet!