Nog geen opvolger voor granman Belfon Aboikoni

cNog geen opvolger voor granman Belfon‘Na de begrafenisactiviteiten van de overleden granman Belfon Aboikoni zal er een ‘krutu’ gehouden worden en zal er bekendgemaakt worden wie de opvolger wordt van de overleden granman. Het kan dat al een granman is aangewezen, maar er wordt eerst een krutu gehouden en dan volgen de bekendmakingen van de nieuwe granman.’ Dit vertelde directeur Ifna Vrede van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) aan Dagblad Suriname op de vraag als er al een nieuwe granman is ingesteld.
Volgens de directeur zal er een waarnemend granman geplaatst worden die de zaken naar het aanwijzen van de nieuwe granman zal helpen coördineren. Maar ook de waarnemend granman is niet bekend bij het ministerie. Volgens de directeur zal er een bekendmaking volgen na de formele begrafenisplechtigheden van de overleden granman Belfon Aboikoni. Aboikoni kwam op 24 juni 2014 te overlijden. ‘De ingeslapen granman Johannes Belfon Aboikoni zal op culturele wijze een aanwijzing geven omtrent de dag van de begrafenis. Maar het zal binnen 3 maanden zijn. Het kan een dag of 2 meer worden’, aldus kapitein Albert Aboikoni, die aan de leiding stond van de delegatie van ‘Saramacca Liba’ die op 18 juli een bezoek bracht aan minister Stanley Betterson van Regionale Ontwikkeling. Kapitein Aboikoni neemt informeel waar in de opengevallen functie van de granman, maar hij geeft aan dat daarin zowel door de Samacanners als door de regering invulling moet worden gegeven.

error: Kopiëren mag niet!