LMSZN zet zaalartsen in voor vervanging RGD-artsen

De directie van het Dr. Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (LMSZN) heeft na goedkeuring van de directeur van het ministerie van Volksgezondheid, een noodhuisartsenpolikliniek ingericht. Het gaat in deze om zaalartsen en verpleegkundigen van het ziekenhuis die zijn ingezet. De patiënten zijn de dupe geworden van de actie van de RGD-artsen. Zij kunnen zich van maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 uur ‘s morgens tot en met 14.00 uur ‘s middags aanmelden bij het centrale meldpunt van het LMSZN, indien zij hulp nodig hebben van de artsen. De patiënt moet voor elke behandeling SRD 10 betalen. Dit is bedoeld voor de administratiekosten die gemaakt zullen worden. De noodhuisartsenpolikliniek zal er zijn totdat de actie van de RGD-artsen zal duren.
De RGD-artsen zijn aangesloten bij de Vereniging van Regionale Gezondheidsdienst Artsen (VRA). De RGD-artsen zijn ontevreden over de onderhandeling over de collectieve arbeidsovereenkomst (cao) en betaling voor de behandeling van de patiënten die verzekerd zijn volgens het nieuwe zorgsysteem, namelijk de BZSR. Zij hebben vanaf dit jaar geen vergoeding ontvangen voor de dienstverlening aan de BZSR-patiënten en hebben nu hun werk neergelegd, waardoor de RGD-poliklinieken in principe gesloten zouden zijn. De artsen hebben eerder acties gevoerd om voor hun rechten op te komen. Toen werd Ronald Hooghart ingeschakeld als adviseur, die niet heeft kunnen bewerkstelligen dat de plooien tussen de RGD-artsen en de leiding werden glad gestreken.

error: Kopiëren mag niet!