Randjietsingh: ‘We liggen niet wakker van Gangaram Panday’

‘Gangaram Panday is vrij om te gaan waar hij wil. We gaan echt geen poeha maken rond zijn vertrek, wij liggen ook niet wakker van Gangaram Panday dat hij er niet meer is.’ Zo reageert VHP-ondervoorzitter en –assembleelid Radjkoemar Randjietsingh op het vertrek van Keshopersad Gangaram Panday uit de partij naar de NDP. Randjietsingh zegt dat Gangaram Panday vanaf zijn jonge jaren al lid was van de VHP en de partij altijd heeft ondersteund. Tot voor kort was hij nog actief binnen de structuren van de VHP. ‘Wat ik weet, is dat Gangaram Panday het verkwistend, vernietigend en corrupt beleid van deze regering altijd heeft afgewezen. Dan moet er toch iets wonderbaarlijks zijn gebeurd waardoor hij het beleid waarop hij altijd zoveel kritiek had, is gaan accepteren en ervoor kiest om er deelgenoot van te zijn?’
Gesteld wordt dat Gangaram Panday ontevreden zou zijn over het beleid van de VHP. Hij zou dit niet openlijk kenbaar hebben gemaakt binnen de partij. Volgens de VHP-ondervoorzitter moet het een volwassen besluit van Gangaram Panday zijn geweest om de VHP de rug toe te keren. ‘Hij is geen kleine jongen, hij is een volwassen man die ook nog geschoold is. Het zal van waardigheid en respect getuigen wanneer hij zelf aan de gemeenschap komt uitleggen waarom hij de VHP heeft verlaten.’
Het vertrek van Gangaram Panday is als een verrassing overgekomen binnen de VHP. ‘We zijn een democratische partij. Een ieder kan komen en gaan, we gaan niemand afwijzen en ook niet tegenhouden. En we dwingen ook niemand’, aldus Randjietsingh. Volgens het assembleelid moet Gangaram Panday instaan voor de consequenties, omdat hij ervoor kiest om verkwistend, vernietigend en corrupt beleid te gaan ondersteunen.
Volgens informatie zal Gangaram Panday voor zijn overstap van de VHP naar de NDP riant beloond worden met een post. Hoogstwaarschijnlijk zal hij vanuit het kabinet van de president opereren. Gangaram Panday is politie-inspecteur en nog niet met pensioen.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!