RGD-artsen stoppen met dienstverlening

De RGD-artsen zijn sinds gisteren in beraad. De Vereniging van Regionale Gezondheidsdienst Artsen (VRA) wil vergoed worden voor de behandeling van de patiënten die verzekerd zijn voor de Basiszorg Self Reliance (BZSR). Dit zegt de voorzitter van de VRA, Jules Cruden, aan Dagblad Suriname. Cruden had gisteren een gesprek met de presidentiële adviseurs Jules Wijdenbosch en Errol Alibux. Zij zullen de kwestie verder aanpakken, zodat de RGD-leiding en de artsen uit de impasse kunnen geraken. ‘We zitten nu te wachten’, zegt Cruden.
Het is de Bemiddelingsraad (na maanden van bemiddeling) niet gelukt om overeenstemming tot stand te brengen tussen de RGD-leiding en haar artsen. Cruden vindt het jammer dat de Bemiddelingsraad niet tot een oplossing is gekomen. ‘Anders was het probleem al opgelost en hoefden wij niet in beraad te gaan.’ Cruden geeft aan dat de Regionale Gezondheidsdienst extra inkomsten heeft, omdat veel BZSR-patiënten zijn ingeschreven. De artsen willen een deel van die inkomsten. ‘We gaan door tot wij een structurele oplossing hebben’, aldus Cruden aan Dagblad Suriname. De artsen willen een salaris waarmee zij tevreden en gemotiveerd hun dienstverlening kunnen bieden aan de patiënten. De RGD-artsen blijven in beraad totdat er een bevredigend resultaat is bereikt voor de CAO 2014. Dit besluit is genomen op een algemene ledenvergadering die zaterdag is gehouden.
De waarnemend directeur van RGD, John Goedschalk, geeft Dagblad Suriname te kennen dat de RGD-leiding niet bereid is om meer aan salarissen uit te geven aan de artsen. De leiding van de RGD wacht tot het moment waarop de artsen bereid zijn tot goed overleg.
Farzana Abdoel

error: Kopiëren mag niet!