Vervallen situatie Waterkant

fototekst waterkant IMG_3300Dit is de huidige situatie aan de Waterkant, in hartje Paramaribo, nabij de oude vervallen veersteiger. Vroeger deed men van hieruit de gereguleerde oversteek met de veerboot naar Meerzorg. Sinds de openstelling van de Jules Wijdenboschbrug is de veersteiger overbodig geworden en is alles op zijn beloop gelaten. De vernietigende kracht van de natuur doet ongestoord haar werk. Het gras langs de stenen glooiing groeit heel hard en het vuil wordt met elke vloedgolf aangespoeld en onherroepelijk op de oever gedumpt. Milieubeheer, of beter gezegd Openbaar Groen, kan het onderhoud niet bijhouden. In elk geval is de omgeving een toeristische trekpleister. Het is dus aan te bevelen dat deze werkarm van Openbare Werken regelmatig aandacht hieraan besteedt. Dagelijks lopen duizenden voetgangers hier langs en het gezicht is verre van mooi. (foto: Kevin Ngadimin)

error: Kopiëren mag niet!