Nederland neemt revanche op Surinaams worstelteam

Nederland neemt revanche op Surinaams worstelteam 1
Foto start
Nederland neemt revanche op Surinaams worstelteam 2De Surinaamse worstelaars hebben dit jaar de ontmoeting tegen Nederland verloren. Vorig jaar won Suriname 6 van de 9 partijen, dit jaar won Suriname 2 van de 9. Alleen jeugdkampioen Antonio Troenodikromo (WV Commewijne) en routinier Randhier Roepa (Jai-Hind) boekten een overwinning. Een betere Nederlandse selectie won met 7-2. Het publiek, vooral de Surinaamse Nederlanders, kwam goed opdagen om onze jongens aan te vuren in Sportcentrum West te Rotterdam. Ron Visser en Jan Loffeld waren de scheidsrechters van deze internationaal worstelgala welke georganiseerd werd door de Surinaamse Worstelfederatie (SWF).
Jonge selectie
Kwalitatief was de selectie van Nederland sterker dan vorig jaar. Ook waren er dit jaar in Team Suriname veel jeugdigen in tegenstelling tot vorig jaar. Tweevoudig nationaal jeugdkampioen, de 15-jarige Antonio Troenodikromo van WV Commewijne, was de baas over Mark Verwey van De Halter uit Utrecht (12-8). De 17-jarige Patrick Tran van Can van SC Tatami verloor op punten van Alex Paulányi van KSV Simson Landgraaf. De eveneens 17-jarige Akash Gharbaran van SC Tatami deed ondanks een knieblessure zijn best tegen Willem Stekelenburg van De Halter, maar verloor ook op punten. De blessure liep hij donderdagavond op tijdens de Centrale Training in Den Haag.
Roepa verslaat Iranier
In de vierde partij bracht de routinier Randhier Roepa van Jai-Hind (Nickerie) weer vreugde in de kamp van Suriname door met 9-0 te winnen van de Iranier Mehrdad Pourmaleki van Body Fit (Amsterdam). De stand Nederland vs Suriname kwam hierdoor op 2-2 te staan. Maar rust nam Nederland een 3-2 voorsprong. Viresh Debidin van WV Commewijne verloor met een technisch overwicht van Tim Hensen van De Halter.
Meerzorg zonder winst
De twee atleten van WV Meerzorg, Fernando Ghoerahoe en Baldjietsingh Bert Harpal, verloren beiden hun partijen. Ghoerahoe had niets in de melk te brokkelen tegen Manuel Lorenz van Body Fit. Lorenz bleek fysiek sterker te zijn dan Ghoerahoe. Harpal had ook veel moeite met de technisch ervaren Sam Schuurman van Body Fit. 12-2 werd de eindstand.
Ramcharan verliest rematch
Body Fit, die onder leiding staat van de bekende Bert Kops jr., heeft heel geode worstelaars. Een van ze is Wesley Mulder. Hij stond in Rotterdam voor de derde keer in zijn carriere tegenover Widesh Ramcharan van Hind-Keserie. Ramcharan stond met enkele seconden te gaan goed voor (6-6). Daar hij het laatste punt had gemaakt, zou dat hem de winst opleveren. Maar Mulder maakte in de laatste seconden 2 punten en maakte zijn hattrick compleet tegen Ramcharan uit Corantijnpolder. De hoofdwedstrijd ging tussen Gino Muntslag van SC Tatami en de top Nederlandse worstelaar en heel bekende in Suriname, Joey Berkenbosch. Muntslag was agressief in het begin, maar naderhand nam Berkenbosch de partij over en stond met 11-2 voor op punten. In de tweede ronde maakte hij de enige touche van de dag en won van Muntslag.
Teleurstellend
De resultaten in deel 2 van het internationaal gala tussen Nederland en Suriname was ietwat teleurstellend. Maar toch blikt SWF-voorzitter Ravin Changoer tevreden als hij kijkt naar het groter plaatje en doel. Dat was de atleten beter maken middels trainingen bij de verschillende Nederlandse scholen. ‘Ik hoop dat de atleten wat ze hier geleerd hebben in Suriname verder perfectioneren en ook leren uit de fouten die ze gemaakt hebben tegen de Nederlandse jongens. De mogelijkheden wordt bekeken om een Nederlandse trainer naar Suriname te halen om dit proces voort te zetten.’

error: Kopiëren mag niet!