Commissie Desi Bouerse ziet Bouterse als lijsttrekker Paramaribo

De Commissie Desi Bouterse van de NDP, onder leiding van Gilly van Holt, heeft in een algemeen schrijven geadviseerd om Desi Delano Bouterse bij de Algemene, vrije en geheime verkiezingen in mei 2015 als lijsttrekker op de lijst in het kiesdistrict Paramaribo te plaatsen. Dit advies is mede ingegeven vanwege het feit dat de NDP in de afgelopen vier jaar, onder leiding van voorzitter Bouterse, ons soeverein Surinaamse volk voorbeeldig heeft weten te dienen. Nog nooit eerder in de geschiedenis van ons land is deze kwaliteit van dienen gehaald door een regering. Veelbetekenend is de groeiende actieve betrokkenheid van Suriname in organisaties op regionaal en internationaal nivo, met wederzijdse voordelen. Daarbij mogen met trots worden genoemd organisaties als UN, OAS, CARICOM en UNASUR, CELAC en BRICS. De kwaliteit van het leven van de doorsnee Surinaamse mens heeft ook een historisch hoogtepunt bereikt, vooral in de periode vanaf 2010. Deze nationale prestatie houdt in zich de belofte tot duurzame verbeteringen. Bovendien komt de armoede meer en meer onder de beheersing van het regeringsbeleid. Het valt niet te ontkennen dat die historische armoede die onze samenlevingen gewend geraakt waren, sterk is terug gedrongen. Het gaat alvast beter in een toenemend aantal sectoren van onze Surinaamse samenleving. Maar het traject wordt gaandeweg complexer, en daarom is een uitmuntend nationaal leiderschap, onontbeerlijk. Mede om deze redenen is het van belang voor heel Sranankondre dat de verdere ontwikkeling van onze natie in handen is en blijft van een leider die zijn visionaire capaciteiten en z’n besluitvaardigheid, ook onder de meest moeilijke omstandigheden bewezen heeft. Ook wil de Commissie het liefdevol handelen van mevrouw Ingrid Bouterse Waldring , als “First Lady’, behouden. De NDP gaat dus voor Bouterse als lijsttrekker

error: Kopiëren mag niet!