Visverkopers Centrale Markt maken geen tot weinig winst

CentraleMarktventer Narain verkoopt bangbang, botervis en snoek op de Centrale Markt. ‘De prijzen voor vis zijn verschillend. De prijs hangt af van de verkoop’, stelt Narain. Een bangbang kost SRD 10, twee SRD 15. Een kist met dertien vissen heeft Narain gekocht voor SRD 130 bij de visser. Deze verkoopt ze verder voor een hogere prijs, zodat ze ook winst kan maken. Een ijscel voor de koeling ontbreekt op de Centrale Markt. Er zijn visverkopers die hun eigen vriezer hebben. ‘De andere visverkopers die geen vriezer hebben, zetten hun vis tegen een vergoeding in deze vriezers’, vertelt Narain. De vergoeding is afhankelijk van de hoeveelheid vis. Maar er is niet voldoende ruimte in de vriezer. Narain vindt dat de regering ervoor moet zorgen dat een ijscel op de mark komt, zodat de vissen goed gekoeld kunnen worden. ‘De verkoop gaat heel slecht’, zegt Narain. ‘Mensen kopen niet.’
‘De vakantie kan een reden zijn’, zegt een andere visverkoopster. Deze visverkoopster laat weten dat zij haar prijzen op basis van het gewicht per vis bepaalt. Dit gewicht bepaalt zij gevoelsmatig. Zij verkoopt al jaren vis en weet precies wat het gewicht is. Dagblad Suriname heeft met enkele visverkopers gesproken die hebben aangegeven dat de regering helemaal geen aandacht schenkt aan hen.
De verhoogde huurtarieven voor een stand zijn in september ingegaan, maar de visverkopers weten niet hoeveel zij precies moeten betalen. ‘Wij wachten nog op de bekendmaking van marktmeester Stephanus Korendam’, zegt een visverkoopster.
Farzana Abdoel

error: Kopiëren mag niet!