Jeugdkamp “The Galibie Experience”

jeugdkamp DSCF3154Het jaarlijkse jeugdkamp van de Zevende-dags-Adventisten is gehouden van 6-16 september 2014 te Langamankondre. Ruim 70 leden participeerden aan deze activiteit. De landelijke jeugdleider van de kerk, broeder Roel Blackman zei, dat het kamp verschillende doelen nastreeft. Zo worden deugden bijgebracht op het gebied van recreatie, educatie, sociaal leven en het milieu. De bedoeling is ook, dat het kamp open is voor een ieder; het is zeker ook voor de dorpelingen, gaf de jeugdleider aan. Er werd gedaan aan verschillende takken van sport. Er is ook voorlichting gegeven op het gebied van HIV/Aids, en de preventie daarvan. Het goed opgekomen publiek heeft behoorlijk wat kennis kunnen vergaren. Ook het sociale doel van het kamp is tot uiting gekomen. Er zijn goede vriendschapsbanden gelegd met de plaatselijke bewoners. Broeder Blackman was heel erg tevreden. Het jeugdkamp is voor de tweede keer gehouden in Galibi. Elke keer wordt er een ander thema gekozen. De werkwijze is dat ‘s morgens het thema wordt behandeld en in de avonduren wordt er dan daarover gediscussieerd. De dag begint om zes uur ‘s morgens en eindigt om tien uur in de avond. De leider van de groep zei samenvattend heel terecht dat het jeugdkamp moet worden gezien als een tijd van leren, plezier maken en om brede sociale kontakten te leggen. Het kamp is tot stand gekomen door donaties van verschillende bedrijven. Op de laatste avond was er een kampvuur en dat trok heel veel belangstelling. Het volgende jeugdkamp wordt gehouden in het distrikt Brokopondo.

error: Kopiëren mag niet!