Stichting The Back Lot start training voor jongeren

Vijf weken lang zullen tweede kans jongeren tussen 16 en 25 jaar getraind worden in basic life skills en job skills. Deze skills zullen hun bijgebracht worden door gebruik te maken van nieuwe media, zoals films, internetapplicaties en social media. Deze trainingen zullen worden uitgevoerd door Stichting The Back Lot, onder de naam ‘Powered’. De coördinator van het programma Powered, Hennah Draaibaar, gaf aan dat de trainingen ontwikkeld zijn om jongeren te laten realiseren dat zij hun toekomst in hun eigen handen hebben en die ook in hun eigen handen moeten nemen. ‘Jongeren zijn verantwoordelijk voor hun eigen toekomst en door deze trainingen willen wij werken aan hun zelfbeeld en hun eigenwaarde. Dus eigenschappen die er opgericht zijn goed te kunnen functioneren in een werkomgeving’, aldus Draaibaar.
Het doel van het project is om jongeren een basis te geven, waardoor ze kunnen werken aan het verbeteren van hun economische situatie. Stichting The Back Lot gaat ook samenwerkingsverbanden aan met diverse ngo’s, zoals Stichting Tana, de Pan American Development Foundation (PADF) en de Women Business Group. Zo is er ook een memory of understanding getekend met Kari Yu die het ‘Job Placements Programma’ (het plaatsen van jongeren in banen) zal uitvoeren.
Het Powered-project wordt gefinancierd door de Inter-American Development Bank (IDB). De eerste trainingsgroepen, bestaande uit 34 jongeren, starten op 22 en 29 september en aan het eind van het traject krijgen de jongeren een certificaat uitgereikt.

error: Kopiëren mag niet!