PL-bus met passagiers overvallen

Een lijnbus die de route van Paramaribo Lelydorp onderhoudt, is woensdagochtend omstreeks 05.10 uur overvallen door twee mannen gewapend met een vuistvuurwapen. Deze roofoverval vond plaats ter hoogte van de Knikkerstraat in het ressort Latour. Inspecteur Hardew Jhinkoe-Rai, de ressortcommandant van Latour, geeft aan dat de daders ook in de bus zaten. Ter hoogte van de Knikkerstraat schelde een van de criminelen om uit te stappen. Toen de buschauffeur het voertuig tot stilstand bracht, haalde een van de mannen een vuistvuurwapen tevoorschijn. Hij bedreigde de overige twee passagiers en de buschauffeur met het wapen. Een man die in de bus zat en naar het werk ging, weigerde zijn tas af te staan. Hij incasseerde een slag met het wapen in zijn gezicht. Ook een vrouw die naar het werk ging, is beroofd van haar handtas, inhoudend SRD 300, een mobiele telefoon, een bos sleutels en andere persoonlijke spullen.
Ook de buschauffeur werd kaal geplunderd. Van hem is SRD 300 en een onbekend hoeveelheid muntjes meegenomen. Het slachtoffer met een barstwond is verwezen naar de Spoedeisende Hulp voor onderzoek. De mevrouw die in de bus zat, geeft desgevraagd aan Dagblad Suriname te kennen dat zij niet tevreden is met het politieoptreden. Het slachtoffer met de barstwond moest uren wachten voordat hij verwezen kon worden naar een arts. De politie heeft in deze zaak tot nu toe geen aanhoudingen verricht.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!