Rampedarath:‘LVV-minister is een vos in schapenvacht’

‘Wij zijn teleurgesteld in de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV).’ Dit zei de voorzitter van de Vereniging van Padieproducenten (VPP), Bramhdew Rampedarath, in gesprek met Dagblad Suriname. ‘De minister is maandag plotseling naar Nickerie gekomen en heeft alleen de SPBA en VHP’ers uitgenodigd om gesprekken te voeren over de compensatie aan de boeren. Hij had geen enkele NDP’er, noch de districtscommissaris van Nickerie, die op de hoogte dient te zijn over de aanwezigheid van een minister in zijn district, gemeld dat hij in het district zou zijn. Voorts heeft hij alleen gesprekken gevoerd met de SPBA die gelieerd is aan de VHP, terwijl Nickerie twee boerenorganisaties heeft.
‘Hij is voorgedragen door de NDP, maar hij gedraagt zich niet als NDP-minister. Zo heeft de minister ook alleen de SPBA uitgenodigd om te onderhandelen over de padieprijs. Wij zijn uitgesloten, omdat wij gelieerd zijn aan de NDP. Verder pleegt deze minister overleg van Mahinder Jogi en Asis Gajadien van de VHP, omdat hij door deze personen en Chandrikapersad Santokhi beloofd is geworden tijdens hun regeerperiode na 2015 te zullen aanblijven als minister. De minister heeft ook een aantal coöperaties opgericht, waarin alleen prominenten van de VHP zitting hebben. Wij hebben dit alles in een brief vervat, die wij gaan richten aan de president van Suriname. Wij gaan bij het staatshoofd ook erop aandringen om deze minister spoedig te ontslaan, anders zijn wij in gevaar in 2015. Wij hebben geen vertrouwen meer in deze minister. Deze minister doet alles in eigen belang’, zegt Rampedarath fel. Volgens hem heeft minister Algoe tot nog toe alleen in eigen belang gewerkt, terwijl hij in ’s lands belang moet werken. ‘Daarom willen wij hem niet meer, omdat hij niet in staat is te werken voor de ontwikkeling van de rijstsector.’
Minister Soerish Algoe had maandagmiddag een overleg met de padieboeren in Nickerie en hij werd daarbij groots ontvangen. Harinanan Oemraw van de SPBA was juist uitermate tevreden met de komst van de minister. Hij was blij dat de minister zelf de padieboeren uitleg kwam geven over de mogelijkheden die er zijn en de resultaten die bereikt zijn. Vanaf vandaag mogen alle padieboeren zich bij LVV Nickerie registreren en Algoe hoopt dat zij over een maand hun compensatie kunnen ontvangen.

error: Kopiëren mag niet!