Rathipal: ‘Als wegblijven coalitie een strategie was dan is het een domme zet’

Parlementariër Mahinderpersad Rathipal (NF/VHP) geeft aan dat hij niet bevoegd is om te praten namens de coalitie. Hij is niet op de hoogte of het niet verschijnen van de coalitie een politieke strategie was. ‘Het zal mij echter niet verbazen’, zegt Rathipal. Deze reactie geeft hij naar aanleiding van het wegblijven van vele coalitieleden op de op 2 september geplande vergadering, waarbij president Bouterse zou ingaan op vragen over de energiekwestie. Geruchten doen nu de ronde als zou dit wegblijven een ‘opgezet plan’ van de coalitie zijn geweest. De president zou de verhoging van de energietarieven niet in DNA kunnen verdedigen, vooral tegenover de oppositie. Er verschenen op de bewuste vergaderdag slechts 14 coalitieleden, waardoor er geen quorum was voor het aanvangen van de vergadering. ‘Ik weet niet of het een actie of protest was van de coalitie om niet te verschijnen. Indien dat wel zo was, dan was het mijns inziens een domme zet, want hiermee tonen zij dat de president geen draagvlak heeft en dat is geen goede zaak’, zegt Rathipal.
President heeft gezichtsverlies geleden
Rathipal is van mening dat de president hierdoor eigenlijk gezichtsverlies heeft geleden. ‘Primair is verlenen van quorum een aangelegenheid van de coalitie’, meent het parlementslid. Volgens de geruchten heeft de president door het niet laten voortgaan van de vergadering, weten te bewerkstelligen dat hij niet met de vragen vanuit het parlement geconfronteerd hoefde te worden. ‘Ik weet niet of de president de gestelde dan wel nog te stellen vragen wilde ontwijken. Ik weet wel dat de president heel vaak gestelde vragen niet beantwoordt. Nu het heet geworden is, vanwege de energiekwestie, heeft hij wel het lekkere binnenland verlaten en het parlement opgezocht’, aldus Rathipal.

error: Kopiëren mag niet!