's Landshospitaal winnaar veertiende ATD Nickerie

Veertiende ATD geslaagd in NickerieDe veertiende editie van de BVSS-Fernandes Avondtweedaagse in Nickerie is met succes afgesloten. Het ’s Landshospitaal is als winnaar uit de bus gekomen. Deze groep was ook de meest gedisciplineerde groep. Als tweede is het dokter Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie geëindigd. De derde winnaar werd de groep van de Energiebedrijven Suriname (EBS). De themaprijs ging ook naar EBS. Zoals gebruikelijk krijgen de jongste en oudste deelnemers ook een prijs. De jongste deelnemers waren Shrijanti Mangoenkarijo en Fayaas Sherali, die elk drie jaar oud zijn en meededen in de groep van de Nationale Democratische Partij (NDP). De oudste deelnemers waren Annie Ravenberg en Henk Kieo A Sen, beide 80 jaar. De bijzondere prijs ging naar The Family Group, CCN Bewegingsgroep en Zulu Brassband.
De grootste groep was die van de NDP met 910 participanten. Volgens de voorzitter van BVSS, Purcy Olivieira, is de groep in vergelijking met vorig jaar groter geworden met bijkans 100 deelnemers. Dit jaar namen totaal 1800 lopers deel. Er was ook een grote groep deelnemers uit Coronie en Paramaribo afgereisd om te participeren aan de ATD. Olivieira benadrukt dat bij dit evenement het centraal staat om de gemeenschap bewust te maken over gezondheid. Er wordt specifiek ingegaan op de gevaren van obesitas. Dit kan voorkomen worden door te bewegen. “Vandaar dat de organisatie het belang van bewegen benadrukt tijdens de ATD. Wij stimuleren de gemeenschap om te bewegen en zij moet eraan vasthouden”, zegt de organisator. Zoals elk jaar werden de bezoekers en deelnemers in de gelegenheid gesteld om kosteloos hun bloeddruk en bloedsuikerspiegel te meten. Dit werd gedaan door personeelsleden van het LMSZN.
Er is bijkans 20 kilometer gelopen. Er waren 23 groepen die hebben geparticipeerd. Het thema van deze beweginsactiviteit was ‘Een gezonde levenstijl is matig zijn voor altijd’, terwijl de slogan landelijk is namelijk ‘Consument wees bewust, eet niet alles wat je lust’. Het thema gaat de BVSS blijven handhaven in de komende jaren. “Als je alles matig nuttig, zal het leiden tot een gezonde levenstijl.”

error: Kopiëren mag niet!