Bardancing La Vida is verzekerd

Bij de bekende bardancing La Vida op de hoek van de Zwartenhovenbrugstraat en de Anton de Komstraat is er woensdagmiddag omstreeks 13.50 uur brand uitgebroken. De politie van Nieuw Haven kreeg op dat tijdstip de melding van de felle brand. De aanwezige politiemannen op plaatsdelict gaven desgevraagd te kennen dat, toen zij ter plekke verschenen, de brandweer reeds bezig was met bluswerkzaamheden. Brandweervoorlichter Olton Pinas geeft aan dat de brand begonnen is op de derde verdieping van het gebouw. Dit gedeelte werd gebruikt als pension en is geheel afgebrand. In het gebouw zijn een pension, een bardancing en een winkel ondergebracht. De brandweer probeerde met man en macht het vuur te doven. Echter is de brand op een gegeven moment overgeslagen naar de tweede verdieping, dus de ruimte die gebruikt werd als bardancing. Het belendend pand, namelijk het gebouw van Nanshe, heeft schroeischade opgelopen. Volgens de brandweervoorlichter waren in totaal negen bluswagens uitgerukt om de brand onder controle te krijgen. De politie van Nieuwe Haven geeft mee dat er geen slachtoffers te betreuren zijn. De oorzaak van de brand is vooralsnog niet bekend. Het onderzoek in deze duurt voort. Het pand is wel verzekerd.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!