Gpc Benshop:‘Politie heeft rechtmatig gehandeld’

Volgens gewestelijk politie commandant Stanley Benschop heeft de politie de eerste stap gemaakt bij ordeverstoring door padieboeren. Hij vindt dat de politie rechtmatig heeft gehandeld. Padieboeren in Nickerie zouden dinsdag over de schreef zijn gegaan bij het voeren van actie. Zij hadden zouden de openbare orde zodanig hebben verstoord dat de politie op hen heeft gespoten met pepperspray. Dinsdagmiddag nadat zij geen antwoord hadden gekregen van de minister van LVV, hadden de boeren zich verzameld op het Volksplein om hun actie daar voort te zetten. Daarna togen zij naar het huis van NDP-parlementariër Rashied Doekhie. Hij was op dat moment niet thuis. Toen besloten de boeren om te lopen door de straten van Nieuw Nickerie. Op gegeven moment begonnen enkele boeren op het kruispunt van de A.K.Doergasawhstraat en de Emmastraat te zitten en weggebruikers te hinderen. De politie werd toen erbij gehaald om hun van de weg te verwijderen. De politie heeft daarbij pepperspray bespoten op de boeren. Hierdoor waren de boeren genoodzaakt om weg te gaan.
Volgens de voorzitter van de Surinaamse Padieboeren Associatie (SPBA), Harinanan Oemraw, was het niet de bedoeling van de actie om het verkeer te hinderen. De boeren waren volgens hem verkeerd. “Maar de politie mag niet zo hardhandig optreden”, vindt hij. Hij zegt dat de boeren recht hebben om hun beklag in te dienen bij hogerhand. De actie zal op het Volksplein voortgezet worden, maar nu komen er meerdere organisaties zich aansluiten bij de boeren. De politie heeft de leiders van het protest opgepakt en overgebracht naar het politiebureau. Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn zij heengezonden.

error: Kopiëren mag niet!