Conservation International Suriname tekent intentieverklaring met Florida International University

Intentieverklaring CIS_FIU. 2Florida International University (FIU), gevestigd in Miami (USA), en Conservation International Suriname hebben de samenwerking bevestigd door een intentieverklaring te tekenen waarmee een kennisdialoog op gang wordt gezet. Beide partijen hebben belang bij een samenwerking op het gebied van het behoud van biodiversiteit en duurzaam gebruik van natuurlijke hulpbronnen. John Goedschalk, executive director CI Suriname zegt dat de intentieverklaring fungeert als een institutioneel kader voor de gezamenlijke activiteiten en bijdraagt aan de missie van CIS waarbij academische kennis wordt ingezet om milieugerichte vraagstukken het hoofd te kunnen bieden.
‘De nodige investeringen in kennis en innovatie krijgen we alleen rond door de handen ineen te slaan met kennisinstellingen zoals de FIU. Ook met de Anton de Kom Universiteit van Suriname zijn in dit kader gesprekken gevoerd die kunnen leiden tot een samenwerking.”
Conservation International Suriname levert al meer dan 20 jaar een actieve bijdrage aan het behoud van ons natuurlijk kapitaal en het stimuleren van duurzame productiesystemen ten behoeve van het welzijn van onze bevolking. Onder meer gebeurt dit door wetenschappelijk onderzoek te verrichten naar ecosystemen en haar kennis beschikbaar te stellen aan beleidsmakers in Suriname.
Door de samenwerking met FIU wordt een brug geslagen tussen theorie en praktijk. De universiteit is de op twee na grootste onderzoeksinstelling van Florida en heeft een goede reputatie op het gebied van wetenschappelijk onderzoek.
Gelegen in de subtropen en met meer dan 30 docenten werkzaam in de regio, is de FIU ideaal gesitueerd voor het bestuderen van biodiversiteit en het behoud van de tropen. De FIU School van Milieu, Kunst en Samenleving verenigt beide studies met als doel een beter begrip van natuurbehoud in de tropen, het creëren van kansen voor baanbrekende biomedische ontdekkingen en het ontwikkelen van duurzame productiemethoden om wereldwijde voedseltekorten aan te pakken.

error: Kopiëren mag niet!