Stroomverbruik neemt weer toe

persbericht weer stroomverbruik toegenomenBovenstaande grafiek geeft tussen 28 aug tot en met 2 sept. 2014 het energieverbruik aan tijdens de middagpiek tussen 11:00 en 15:00 uur. Er is duidelijk een stijgende trend te merken. Indien we op het punt van 200 MW komen, is load-shedding wederom noodzakelijk. De N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) maakt bekend dat uit de metingen van de afgelopen dagen blijkt, dat het energieverbruik weer is toegenomen. Hieruit concludeert zij, dat er geen gehoor meer wordt gegeven aan de oproep tot energiebezuiniging.
Het gevolg hiervan is, dat de levering van elektrische energie niet langer gegarandeerd is. Load-shedding zal weer noodzakelijk zijn indien stroomverbruik door de samenleving en ondernemers een piek van 200 MW bereikt heeft en het gezamenlijk vermogen opgewekt door de EBS, Staatsolie en de Suralco minder is dan 200MW. Onder andere dankzij de besparing van de samenleving en het bedrijfsleven in de afgelopen dagen hoefde de EBS geen lijnen uit te schakelen (load-shedden).
Voor bedrijven is er een programma samengesteld, waarbij aan hen wordt gevraagd om eigen generatoren in te zetten, indien zij over deze beschikken en wel dagelijks of enkele dagen in de week van 11.00 u – 15.00 u. tijdens deze uren is het verbruik van elektriciteit het hoogst. Enkele overheidsinstanties en particuliere bedrijven hadden hieraan gehoor gegeven. Verzocht wordt dit te blijven doen. Hierdoor wordt er minder vermogen van de EBS getrokken en raken de generatoren in de centrales niet overbelast, waardoor niet overgegaan hoeft te worden tot load-shedding. Door te bezuinigen helpt u als burger een gezonde balans behouden tussen vraag naar en aanbod van stroom.
Om te voorkomen dat de EBS weer moet overgaan tot load-shedding blijft het noodzakelijk, verantwoord en efficiënt om te gaan met het beschikbare vermogen. Hierdoor hoeft de vraag naar energie niet groter te worden dan het aanbod.

error: Kopiëren mag niet!