Mahinder Jogi: ‘De president en zijn consorten geven soms een show weg’

‘De president en zijn consorten geven soms een show weg.’ Zo betitelt het VHP-assembleelid Mahinder Jogi het gedrag van de president en zijn beleidsmakers. Hij verwijst naar de kwestie rond de doorlichting van de staatsbedrijven. ‘Deze was breed aangekondigd door president Bouterse in februari 2012. Een jaar eerder had vicepresident Robert Ameerali zelfs plechtig aan het parlement beloofd dat de salarissen van de directeuren en stafleden bij parastatale bedrijven bekendgemaakt zouden worden. Dat was gewoon showtime, de president en de vicepresident voelden er voor om even een show weg te geven. Weet je, soms komt er druk op de ketel en die moet dan ontlucht worden’, aldus Jogi.
Het doorlichten van de staatsbedrijven en het bekendmaken van salarissen van directeuren vindt Jogi een lachertje. ‘Wie gaat wie voor de gek houden. We zien dat we een governer van de Centrale Bank hebben die SRD 80.000 aan salaris per maand geniet. Er wordt ook een directeur bij het Academisch Ziekenhuis geplaatst die ook maandelijks tussen de SRD 60.000 en SRD 80.000 op zijn bankrekening gestort krijgt als salaris. De aankondiging van bovengenoemde zaken door de president en de vicepresident gebeurt wanneer het de mensen goed uitkomt’, benadrukt de politicus. Volgens Jogi moet niet uit het oog verloren worden dat deze personen het helemaal niet menens zijn wanneer zij dergelijke zaken aankondigen. ‘Het is gewoon een zoethoudertje voor het volk.’
In de hoedanigheid van assembleelid heeft Jogi tal van fraudezaken aan de kaak gesteld, waaronder die bij de TAS, de verkoop van honderden hectare grond in Commewijne en de kwestie van Ballast Nedam. ‘En ik zie dat er niets wordt gedaan. Bouterse en zijn consorten voeren juist een fraude- en corruptie-faciliterend beleid.’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!