Huurtarieven Centrale Markt opnieuw aangepast

Huurtarieven Centrale markt opnieuw aangepastDe huurtarieven van standgelden op de Centrale Markt zijn bij staatsbesluit aangepast. Enkele standhouders van de Centrale Markt geven Dagblad Suriname te kennen dat de marktmeester met andere tarieven is gekomen, die niet overeenkomen met de tarieven die in het staatsbesluit zijn gesteld. De nieuwe tarieven zijn gisteren bekendgemaakt aan de marktventers. Deze tarieven zullen per 1 september 2014 ingaan. De marktmeester, Stephanus Korendam, om een reactie gevraagd, zegt dat hij pas vandaag een reactie zal geven aan Dagblad Suriname. Marktventers die groenten verkopen, moeten vanaf de tariefswijziging bij staatsbesluit SRD 3,15 per dag voor een stand van 1 meter betalen. Maar in de bekendmaking is aangegeven dat tarieven per marktdag en per stand voor onder andere landbouwproducten, levensmiddelen, vis- en pluimvee, kramerijen en lederwaren gesteld is op SRD 3. Voor restaurants en slagerijen is er een ander bedrag vastgesteld.
Enkele marktventers vragen zich af of de marktmeester bevoegd is uit zichzelf tarieven van huurstanden aan te passen. Ook vragen zij zich af of de president de verhoogde tarieven heeft teruggedraaid. Dit, omdat slechts de president bevoegd is om de tarieven bij staatsbesluit aan te passen. De marktmeester van de Kwakoe Markt, Armand Barron, geeft Dagblad Suriname te kennen dat de tariefsaanpassing van huurstanden krachtens het gewijzigde staatsbesluit slechts geldt voor de Centrale Markt. Op de Kwakoe Markt heeft er geen tariefsaanpassing plaatsgevonden. ‘Ik ben wel op de hoogte van de tariefsaanpassing van huurstanden, maar heb nog geen bekendmaking ontvangen’, zegt marktmeester Vonkel van de Nood Markt aan Dagblad Suriname. ‘Als in het Staatsbesluit een bedrag is vastgesteld, is marktmeester Korendam niet bevoegd om een ander bedrag vast te stellen’, vindt marktmeester Vonkel.
Farzana Abdoel

error: Kopiëren mag niet!