Harriet Ramdien: ‘Bouterse in wurggreep door zijn stoere en machogedrag’

harriet‘Bouterse zit in een wurggreep door zijn stoere en machogedrag.’ Zo typeert de politica Harriet Ramdien de situatie thans in het land. Ze vond het ‘heel zielig’ gisteren om naar president Desi Bouterse te moeten luisteren. ‘Het is toch belachelijk, de bent de hoogste man in het land, maar jijzelf weet niet wanneer de stroomvoorziening genormaliseerd is. Deze president heeft te vaak getoond dat hij lak heeft aan het volk.’ Er waren al jaren terug signalen naar hem gestuurd dat de energieopwekking teruggebracht zou worden. ‘Maar hij heeft zijn stoere en machogedrag getoond door niets te doen. Dan komt hij aan het volk verkopen dat het gaat om een overmachtsituatie. Wel, het volk is beslist niet dom om hem te geloven. Het volk weet dat hij klinkklare onzin heeft uitgekraaid in het parlement.’
Ramdien vindt het triest dat de president een beschuldigende vinger wijst aan het adres van de vorige regering. ‘Hij doet alsof de vorige regering dit probleem heeft gecreëerd.’ Zij benadrukt dat gedurende het vorige bewind er geen sprake was van een energiecrisis. ‘De president moet niet terugkijken, het schijnt alsof hij vergeet dat hij al 4 jaren aanzit als president.’ De politicus windt er geen doekjes om en zegt dat zij als eerste de minister van Natuurlijke Hulpbronnen de laan uit zou sturen indien zij regeerverantwoordelijkheid zou hebben. ‘Hij is er ook debet aan. Dan komt de president in het parlement zitten jengelen alsof de vorige regering dit probleem heeft gecreëerd.’
Het verbaast Ramdien ook dat het Tapajay-project waarover de president in het prille begin zo enthousiast was, gewoon van de ene op de andere dag wordt afgeblazen. ‘Weer dat stoere en machogedrag van hem, hij komt een dag uit het binnenland en de volgende dag geeft hij aan het parlement mee dat het project niet doorgaat, zonder aan te geven wat de onderliggende oorzaken zijn.’
De politica wijst erop dat niet vergeten moet worden dat de energiecrisis die al geruime tijd heerst in het land, zal zorg dragen voor een economische crisis. ‘En het slechte, populistische en ondoordachte beleid van deze regering is er de oorzaak van.’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!