Succesvolle start tweede editie hackathon

aSuccesvolle start tweede editie hackathon.1Zaterdagmiddag werd het startsein gegeven van de tweede editie van de Telesur en IT-Core hackathon. Ontwikkelaars, creative thinkers en grafisch ontwerpers kwamen in groepsverband bijeen en kregen de opdracht om binnen 24 uur een werkende web- of mobiele applicatie (software) te bouwen. Zeven groepen hebben zich opgegeven om deze uitdaging aan te gaan.
Fabian Jacotte, aangesloten bij IT-Core, gaf aan dat de organisatie een lichte groei heeft geconstateerd bij het aantal deelnemers. In vergelijking met vorig jaar waarbij 30 leden hadden deelgenomen, is de groep gegroeid met 8 leden en zijn er ook meer vrouwen bij. Daarnaast is het jongste lid 12 jaar oud en de oudste 53.
Het hoofdthema van de hackathon is ‘Gamification’, waarbij de groepen simpele gameconcepten moeten toepassen in hun app. Ook werden er sub thema’s waaronder onderwijs, criminaliteit, gezondheid en welzijn, verkeer en transpost, en agrihack voorgehouden aan de groepen, waarbinnen de app gebouwd moet worden.
Aan het einde van de dag zal de app beoordeeld worden op creativiteit, interface, functionaliteit en commerciële of maatschappelijke inzetbaarheid. De groep die de beste web- of mobiele applicatie gebouwd heeft, zal op 8 september worden bekendgemaakt en ontvangt $ 1500.

error: Kopiëren mag niet!