SPA-bestuur krijgt bevoegdheid om gesprekken te voeren met andere partijen

SPA bestuur krijgt bevoegdheid om gesprekken te voeren met andere partijen.1Tijdens een bijzonder partijcongres van de Surinaamse Partij van de Arbeid (SPA) is een motie aangenomen, waarbij het bestuur van de partij de bevoegdheid heeft gekregen om gesprekken te voeren met andere politieke partijen om uiteindelijk te komen tot een samenwerking op DNA-niveau bij de verkiezingen van 2015. Verder is tijdens het partijcongres ook de intentieverklaring tot samenwerking verheven tot samenwerking op rr- en dr-niveau. Het bijzonder partijcongres vond op zaterdag 23 augustus plaats in het partijcentrum aan de Fred Derby straat. In een bomvolle zaal waren de 10 constituerende afdelingen (districten) vertegenwoordigd, alsook de drie adviserende afdelingen van de partij. In dit laatste geval kan gedacht worden aan de vrouwenafdelingen, jongerenafdeling en het wetenschappelijk bureau.
In de motie staat onder andere aangegeven dat aan het centraal bestuur het mandaat wordt gegeven om de partij klaar te maken voor deelname aan de verkiezingen, de samenwerking met het Nieuw Front voortgezet moet worden en dat het bestuur de bevoegdheid heeft om de samenwerking met andere partners te realiseren. Op de vraag of men al weet met welke partijen op DNA-niveau samengewerkt zal worden en of er al gesprekken gevoerd worden, geeft Guno Castelen (voorzitter SPA) aan dat het bestuur nu mandaat heeft gekregen en dat gestart zal worden met het voeren van gesprekken met de 7 partijen, waar thans op rr- en dr-niveau samengewerkt wordt.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!