Voorschriften voorgehouden aan vakantiejobbers

2 voorschrift vakantie jobbers‘Let op je taalgebruik, wees respectvol naar je meerdere toe. Hou rekening wanneer je gaat schaften, blijf niet langer dan de afgesproken tijd weg. Stel je positief op aan het werk. Zorg ervoor dat je geen spullen neemt die jouw niet toebehoren.’ Dit waren enkele van de punten die werden aangehaald tijdens de laatste dag van de teach-in voor de vakantiejobbers, die te het werk zullen worden gesteld in de verschillende bedrijven, ministeries of sociale instellingen. De teach-in werd geleid door Vernon Kersout, aangesloten bij het Project Zinvolle Vrijetijdsbesteding van het onderdirectoraat Jeugdcentra van het ministerie van Sport en Jeugdzaken.
Volgens Kersout hebben ongeveer 1000 jongeren zich laten registreren voor een baan in de vakantie. ‘Van het jaar hebben wij als organisatie meer bedrijven kunnen aanschrijven om vakantiejobbers aan te nemen. Ze hebben positief gereageerd en vandaar dat wij ook meer jongeren kunnen helpen.’ Dit project is niet alleen gericht om jongeren te werk te stellen om zo wat centjes te verdienen, maar heeft ook een vormend karakter. Elk jaar hebben zich zaken voorgedaan, waarbij jongeren misschien een bepaald wangedrag hebben vertoond en wij proberen dan middels deze teach-in een beroep op hun te doen zich te houden aan de regels, aldus Kersout.
Bepaalde jongeren zijn al tewerk gesteld bij bedrijven als EBS en SWM, gezien zij eerder vakantiejobbers nodig hadden. De rest van de jongeren zijn opgesplitst in groepen en gaan maandag al van start met hun werk en een ander deel in de maand september. Zij die werken in de sociale instellingen, zoals tehuizen of kindertehuizen, werken tien dagen lang en worden SRD 30 per dag betaald door Jeugdcentra zelf. Zij die bij particuliere bedrijven of ministeries tewerk worden gesteld, zullen ook voor tien dagen hun krachten geven. Het hangt van het beleid van het bedrijf af of men langer zal blijven werken.

error: Kopiëren mag niet!