CBU-jaarvergadering succesvol afgerond

Gisteren vond de officiële afsluiting van de 45ste jaarvergadering van de Caribbean Broadcasting Union (CBU) plaats. De CBU-leden waren van 18 tot en met 21 augustus in Paramaribo bijeen om met elkaar van gedachten te wisselen over verschillende onderwerpen die te maken hebben met radio- en televisie-uitzendingen in de regio. Digitale televisie was een belangrijk onderdeel van deze jaarvergadering. De CBU-vergadering in Paramaribo werd bijgewoond door alle lidlanden van de Caricom, waarvan de meesten ook zijn aangesloten bij de CBU. De vergadering was tot 21 augustus, maar de afsluiting werd officieel op 22 augustus door de president van de CBU, Shida Bolai, gedaan. Na de afsluiting zijn de leden naar Berg en Dal vetrokken.
De opening van de jaarvergadering werd afgelopen maandag door president Desi Bouterse gedaan. Het staatshoofd gaf in zijn toespraak aan dat telecommunicatie niet meer weg is te denken uit het alledaagse leven en dat televisie en radiostations een belangrijke taak hebben om, naast entertainment, ook feitelijke informatie aan mensen te presenteren. Hij memoreerde dat ook ATV betrokken was bij één van de eerste pilot-projecten om op dagelijkse basis nieuwsitems uit te wisselen tussen Babados, Jamaica, Trinidad en Suriname. Suriname, die medeoprichter is van de CBU, heeft twee mediabedrijven, STVS en ATV, die al vanaf het begin een cruciale rol en bijdrage hebben geleverd. In augustus 2015 zal in Grenada het 45-jarig bestaan van de CBU groots worden herdacht en zal er worden teruggekeken op de bereikte doelen.
FR

error: Kopiëren mag niet!