Asis Gajadien: ‘Directeur EBS geeft muppetshow om volk te misleiden’

‘Het weggeven van een muppetshow om het volk te misleiden en zand te strooien in de ogen van de gemeenschap.’ Zo typeert het VHP-assembleelid Asis Gajadien de zogenaamde uitleg van EBS-directeur Willy Duiker via een overheidsprogramma op diverse media. Volgens Gajadien is het nu beslist geen tijd om muppetshows te komen verzorgen op de tv, maar maatregelen te treffen voor de ontstane crisissituatie in het land.
Gajadien blijft erbij dat het dalen van de waterstand in het stuwmeer niet als argument aangehaald moet worden door de EBS. Indien sprake zou zijn van een goed beleid en goed management binnen de EBS, zouden zij in staat zijn geweest om het tekort van 30 MW zonder enige moeite op te vangen.
Ook vraagt het assembleelid zich af wat er gebeurt met de 63 MW elektriciteit die door de nieuwe centrale van de EBS wordt opgewekt. Deze is onlangs op zeer feestelijke wijze in gebruik genomen. De president maakte zelfs wereldkundig dat met de oplevering van de centrale, 6000 nieuwe huishoudens op het elektriciteitsnetwerk aangesloten kunnen worden.
Verder vraagt Gajadien zich af waarom het beleid van de EBS niet erop is gericht om de 45 MW, die de oude centrale van het bedrijf opleverde, te reviseren. ‘Duidelijk mismanagement.’ Door Duiker is in het programma aangegeven dat de EBS over een lange termijn strategisch business plan beschikt. Maar als lid van de vaste commissie van Natuurlijke Hulpbronnen in het parlement heeft Gajadien vanaf 2011 naar het lange termijn plan gevraagd. Hij kreeg steeds nul op het rekest.
De Staatsolie Centrale is al in gebruik, maar er kan nog geen levering van stroom plaatsvinden. De transmissielijn die moet zorgdragen voor de doorvoer van de elektriciteit van Staatsolie naar Menckendam wordt namelijk momenteel gebouwd. ‘Want een jaar lang heeft de vorige directeur van de EBS, Kenneth Vaseur, een welles en nietes spelletje zitten spelen met de directie van Staatsolie.’
Het parlementslid blijft bij zijn standpunt dat het corruptief en geld verspillend beleid van de EBS hen duur is komen te staan. ‘En al 4 jaren is hiervan sprake. De EBS-directie moet volwassenheid kunnen tonen door hun handen in eigen boezen te steken en hun falend beleid niet proberen af te wentelen op andere aspecten.’

Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!