Rumas organiseert drop-outs expo

Rumas 3
Rumas 1Stichting Reik Uit naar Meer (Rumas) gedenkt op 26 augustus 2014 haar 5-jarig bestaan. In dat kader zijn activiteiten georganiseerd zoals een drop-out expositie. Deze expo heeft als thema “Van drop-out tot vooruitstrevende jongere”. Volgens Desmond Plet van de afdeling Voorlichting is het de bedoeling dat deze expo de mogelijkheden weergeven die jongeren moeten hebben en krijgen, indien zij eens in de fout zijn gegaan. Het ligt in de bedoeling om organisaties die werken met jongeren met moeilijk gedrag, tienerzwangerschappen en/of drop-outs in de gelegenheid te stellen hun werk aan het grote publiek kenbaar te maken.
Ook wordt een oproep aan de samenleving gedaan om op haar beurt de nodige informatie over de organisaties te halen om zodoende te kunnen inspelen op voornoemde problemen waarmee zij als samenleving mee geconfronteerd raken. De organisatie heeft kunnen vaststellen dat een groot aantal jongeren hulp nodig heeft, vooral in het binnenland. Volgens de organisatie is het belangrijk dat de gehele samenleving betrokken raakt bij het vraagstuk van drop-outs en dat de samenleving weet waar zij de jongeren naartoe kan verwijzen voor begeleiding.
De opening van de expo vindt plaats op zondag 24 augustus om 17:00 uur in de Congreshal en duurt tot maandag 25 augustus. Op die maandag zal er op het Onafhankelijkheidsplein een sportdag voor kinderen uit de verschillende tehuizen worden gehouden. Enkele organisaties die zullen deelnemen aan de expo zijn Stichting Cocon, De stem en The Back Lot.

error: Kopiëren mag niet!