Verkrachtende vader en uitbuiters afgestraft

Benito H. mag van rechter Maytrie Kuldipsingh 9 jaar brommen. Hij heeft zijn minderjarige dochter diverse keren verkracht. De concubine van de verdachte zag op een dag haar minderjarige dochter uit de slaapkamer van haar vader komen. Zij merkte toen ook op dat de bloes van haar dochter niet dichtgeknoopt was. Op dat moment kreeg zij een vermoeden en begaf zij zich in de slaapkamer. Daar rook zij een bepaalde geur. Bij navraag bleek dat de verdachte vleselijke gemeenschap had gehad met zijn biologische dochter. De overige twee verdachten, Deborah Wolf en Michel Jozefzoon, hebben het slachtoffer beschikbaar gesteld voor het verrichten van seksuele handelingen met derden tegen betaling. Deborah bracht het slachtoffer naar het binnenland in een dorp met de bedoeling haar seksueel uit te buiten. Echter hield zij het kind voor dat zij als helper zou werken in een winkel. Twee weken daarna vernam het slachtoffer van Deborah dat zij seks moest bedrijven met mannen tegen betaling en dat zij moest hosselen om aan geld te komen. Deborah en Michel hebben haar steeds voor verschillende mannen gebracht om seks te hebben tegen betaling. Het geld dat het slachtoffer verdiende, ging naar Deborah.
De kantonrechter heeft elk van deze 2 verdachten een straf van 2 jaar en 6 maanden opgelegd. Zij zijn schuldig bevonden aan het meewerken aan mensenhandel. ‘Al zou het slachtoffer dat hebben gewild, de wet beschermt alle minderjarigen ook tegen zichzelf’, aldus de rechter. Omdat de verdachten first offenders zijn, mitigeerde de strafrechter de strafeis van de vervolgingsambtenaar van 3 jaar. Zij bracht het vonnis op 2 jaar en 6 maanden voor Deborah en Michel.
De vierde veroordeling gold voor de verdachte Ivan Kolestein. Hij heeft ook gemeenschap gehad met deze minderjarige. Het slachtoffer had toen wel de leeftijd van 12 jaar bereikt, maar zij was nog geen 14. De magistraat achtte het feit wettig en overtuigend bewezen en legde hem een straf op zoals geëist door het Openbaar Ministerie. Als bewijsmateriaal hanteerde rechter Kuldipsing de processtukken, waaronder de bekentenis van de verdachte en de uitgebreide verklaring van het slachtoffer zelf. Rekening houdend met de persoon van de verdachte en zijn proceshouding legde de magistraat hem een gevangenisstraf op van een jaar en 6 maanden met aftrek. De openbare aanklager, Roy Elgin, had tegen de biologische vader een straf van 10 jaar geëist. Zij verzachtte de eis, omdat het de eerste keer is dat Benito zich aan dit strafbaar feit heeft schuldig gemaakt.

Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!