Asis Gajadien: ‘Doekhie moet niet denken dat ik Brunswijk ben’

asis 1
asis 2‘Doekhie moet niet denken dat ik Brunswijk ben. Hij moet durven om mij aan te raken. Ik ga hem in elkaar trappen. En dit geldt niet alleen voor Doekhie, maar ook voor anderen’, zegt VHP-assembleelid Asis Gajadien tegenover Dagblad Suriname. Dinsdagavond is het na een programma via de nationale zender bijna in een handgemeen uitgemond tussen Gajadien en zijn collega-assembleelid van de NDP, Rachied Doekhie. Volgens Gajadien was Doekhie mondverlegen. Zo werd door Gajadien aangegeven in het programma dat deze regering een corruptiefaciliterend beleid voert. Hoewel een bedrag van USD 1500 miljoen is verkregen uit de inkomsten van twee sectoren, namelijk de oliesector en goudsector, zou er structureel niets gerealiseerd zijn voor de samenleving. Na deze bewering van Gajadien begon Doekhie op persoonlijke toer te gaan. ‘Ik gaf hem maar geen antwoord, omdat ik me niet aangesproken voelde. Wel gaf ik hem te kennen dat ik geen crimineel ben. En toen werd het programma afgesloten.’ Eerder in het programma had Gajadien aangehaald dat er geen hoop is dat deze regering de corruptie zal bestrijden. ‘Omdat de president die zelfs een drugsveroordeelde is omringd is door drugscriminelen en veroordeelden. En dit heeft Doekhie waarschijnlijk pijn gedaan. Hij kon geen argumenten aandragen om het tegendeel te bewijzen.’ Na het programma zou Doekhie gepoogd hebben Gajadien te klappen. ‘Toen zei ik tegen hem dat ik geen Brunswijk ben en dat ik hem in elkaar ga trappen wanneer hij durft om me aan te raken. Het is slechts bij een woordenwisseling gebleven’, zegt Gajadien. Volgens Gajadien was Doekhie zodanig geëmotioneerd door al de negatieve zaken het beleid aangaande, waarop hij geen antwoord kon geven. “Doekhie moet leren om het tegendeel te kunnen bewijzen middels argumenten. En niet het pad te kiezen van de minste weerstand.’ Gajadien betreurt het gebeurde, vooral omdat politici als voorbeeldfiguren worden beschouwd.
Rachied Doekhie:‘Wil hand in hand met Gajadien naar pg’
‘Ik daag Gajadien uit om met bewijzen te komen. Hij zingt altijd hetzelfde liedje en dat is ‘corruptie, corruptie, corruptie. Maar dat lied bestaat niet eens’, zegt Doekhie tegenover Dagblad Suriname. Volgens hem is er niets noemenswaardigs gebeurd. Tijdens het programma was de rode draad het evalueren van 4 jaren regering Bouterse. ‘En we weten van Gajadien dat hij altijd negatief is naar deze regering toe. Maar hij kan ook niet aangeven wat zijn regering gedurende 10 jaren heeft gedaan.’ Volgens Doekhie zou hij Gajadien op een gegeven moment hebben gezegd dat, indien hij bestrijding van corruptie pretendeert, hij maar bij zichzelf moet beginnen. ‘Dan moet hij het volk komen vertellen hoe hij het huis dat vele miljoenen waard is, heeft gebouwd.’ Doekhie benadrukt dat hij slechts deze opmerking heeft gemaakt. Verder ontkent hij dat hij Gajadien wilde klappen. Doekhie geeft aan dat Gajadien er alles aan doet om op te vallen zodat hij bij de komende verkiezingen van enige betekenis kan zijn voor zijn partij. ‘Want we weten allemaal dat de lakens binnen de VHP door personen van buiten worden uitgedeeld.’
Doekhie al eerder geklapt door Somohardjo en getrapt door Brunswijkl
Op 13 december wordt het precies zeven jaren dat NDP-topper Rachied Doekhie trappen en klappen in het parlement moest incasseren van de toenmalige parlementsvoorzitter, Paul Somohardjo, en Abop-assembleelid, Ronnie Brunswijk. De mishandeling van Doekhie in het parlement hield verband met de corrupte praktijken indertijd bij het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond en Bosbeheer bij de uitgifte van grondbeschikkingen. Bijkans zeven jaren terug zat Doekhie in de oppositiebanken, terwijl Somohardjo en Brunswijk in de coalitie zaten. Thans maakt zowel Doekhie als Brunswijk deel uit van de coalitie. Somohardjo, die ook coalitiepartner was, is enkele maanden geleden de laan uitgestuurd door president Desi Bouterse.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!