Launch bromfietscertificering wederom uitgesteld

Gistermiddag heeft gewestelijk politiecommandant Stanley Benschop kenbaar gemaakt dat de launch van de bromfietscertificering dat verschoven was naar vrijdag 8 augustus, wederom is uitgesteld. Dit heeft korpschef Humphrey Tjin-Liep-Shie na overleg met minister Edward Belfort van Justitie en Politie vastgesteld. ‘Er moeten nog enkele juridische zaken in orde gemaakt worden. Eén hiervan is dat er geen uitvoeringsbesluit is met betrekking tot het wettelijk vastgestelde model van het bromfietscertificaat. De komende periode zal er hieraan gewerkt worden’, zegt de gpk. Volgens hem is het technisch gedeelte in Nickerie al af. De kandidaten die zullen deelnemen aan het examen hebben nu wat meer tijd om zich voor te bereiden op hun examenstof.
De gpk benadrukte dat hiermee de bromfietsers de basisverkeersregels zullen worden bijgebracht voor een veilig verkeer. Het technisch team liet de pers zien hoe de examinering plaatsvindt. Voorafgaand aan de examinering is er een registratieprocedure, waarbij de gegevens van de kandidaat worden opgenomen in het systeem. Hierna wordt er digitaal de handtekening en foto van de persoon afgenomen. Terwijl de kandidaat bezig is met het afleggen van het examen wordt het administratief gedeelte van het bromfietscertificaat voorbereid.
Vermeldenswaard is dat bij het maken van een bromfietscertificaat er een functiescheiding is, waarbij de authorisizer de bevoegde persoon is om een codering aan te wijzen voor het certificaat. ‘Dit, ter voorkoming van rancune met de bromfietscertificaten’, deelt het technisch team mee. Per keer kunnen twaalf personen het examen afleggen. Het examenwerk is digitaal en de kandidaten zullen het examen via tablets afleggen. Als het examen goed afgelegd is, krijgen de kandidaten hun certificaat. Het bromfietscertificaat kan wel niet als legitimatiebewijs gebruikt worden.

error: Kopiëren mag niet!