Oplevering Ramdath Tewarieweg

Opening
Opening1Zaterdag heeft de opening plaatsgevonden van de Ramdath Tewarieweg in Nickerie. In mei 2014 is er aanvang gemaakt met de aanpak van deze weg. Deze weg is 2700 meter lang, 5 meter breed en is bestraat. Dit project is in eigen beheer uitgevoerd, waarbij OW Nickerie en Paramaribo de directievoering hebben gedaan. De waarnemend directeur van Civieltechnische Werken van Openbare Werken, Santosh Soman, geeft aan een hele goede samenwerking gehad te hebben met de betrokken instanties. Hij geeft aan dat er wel een kleine uitloop is geweest van twee weken, waardoor de oplevering ietwat later heeft plaatsgevonden. Dit, omdat de werkzaamheden waren uitgelopen. Soman deed ook een beroep op de bewoners om de loosleidingen te onderhouden.
Parlementariër Rashied Doekhie gaf aan dat dit succes te danken is aan de inzet van de minister van OW in samenwerking met zijn personeel. Volgens Parmessar zullen de wegen voortaan op dit niveau aangelegd worden. Volgens hem is de aannemer vanaf de opleveringsdatum zes maanden lang verantwoordelijk voor het onderhoud van de weg. Ook hij doet een beroep op de buurtbewoners om de loosleidingen en bermen te onderhouden. ‘Met de rehabilitatie van deze weg wordt er invulling gegeven aan het beleid van de regering Bouterse/Ameerali om woon- en landbouwgebieden zoveel als mogelijk te ontsluiten. En hierdoor de ontwikkeling op gang te brengen’, zei de minister.
De vertegenwoordiger van de districtscommissaris, Gita Nageswar, sprak vol trots over de huidige regering. Zij vroeg zich af waarom bijna al de omliggende wegen geasfalteerd zijn en de Ramdath Tewarieweg een stiefmoederlijke behandeling heeft gekregen door het achter te laten in de deplorabele staat. Zij wees de bewoners er vooral op om zuinig om te gaan met deze weg. Carmen Chritchlow, die namens de bewoners van deze weg het woord voerde, is de huidige regering zeer dankbaar met deze tegemoetkoming. ‘Ik woon al 71 jaren hier en nu pas tijdens deze regering is de Ramdath Tewarieweg verhard. Al die jaren hebben wij moeten pinaren met een slechte weg’, zei Chritchlow. Zij haalde in haar toespraak aan welke moeilijkheden de bewoners hebben moeten doorstaan om langs deze weg te gaan. ‘Maar nu is het voorbij.’

error: Kopiëren mag niet!