Dronken autobestuurder schiet uit rijdende auto

De 24-jarige autobestuurder P.N. is zondagmorgen door de politie van Santodorp aangehouden en in verzekering gesteld ter zake poging tot doodslag, poging tot zware mishandeling, bedreiging en vernieling. De verdachte heeft op een ander voertuig geschoten op de hoek van de Nieuw Weergevondenweg en de Hiraweg. Het motief van de schietpartij is dat de verdachte van mening was dat de bestuurder van het andere voertuig zich niet had gehouden aan de verkeersmaatregelen. Deze bestuurder zou gevaarlijk hebben gereden. Naar aanleiding hiervan ontstond er een woordenwisseling tussen beide bestuurders. De verdachte scheen onder invloed van alcohol te zijn en ook zijn twee vrienden in de auto. P.N. haalde een gasbuks tevoorschijn en bedreigde de tegenpartij daarmee te zullen neerknallen. De bestuurder van het andere voertuig raakte bevreesd en reed met een hoge snelheid weg. Hij werd vervolgens achtervolgd door de verdachte. Op een gegeven moment heeft P.N. tijdens de achtervolging op het voertuig van zijn tegenstander geschoten. De benadeelde meldde zich later aan bij de politie. De politie heeft inderdaad een kogelinslag aan de achterzijde van de wagen van de benadeelde waargenomen. De sterke arm heeft de verdachte in verband hiermee opgespoord en aangehouden. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is P.N. in verzekering gesteld. Ook het wapen is door de politie in beslag genomen. Het onderzoek in deze zaak duurt voort.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!