‘VHP biedt jongeren een gouden toekomst’

Naar aanleiding van een eerdere editie van Dagblad Suriname, waarbij Rewien Isrie van de jongerendevisie van de NDP, verklaarde dat de stelling van de VHP’er Priya Lachmon, dat de NDP jongeren zou misleiden, een pertinente leugen is, geeft Lachmon aan dat de VHP integendeel de jongeren een gouden toekomst biedt. ‘Laat Isrie mij komen vertellen hoeveel jongeren in Nickerie na de verkiezing van 2010 gepositioneerd zijn voor een goede functie door de NDP. De jongeren zijn als stemvee gebruikt. Ze komen zogenaamd op een verkiesbare plaats op de lijst te staan om slechts te laten zien dat de jongeren op de lijst staan. Daarna worden ze op de achtergrond gehouden en als de verkiezing nadert, dan worden zij weer door de paarse toppers misbruikt om op het veld te gaan en andere jongeren te misleiden, die niet tot de NDP behoren. Als voorbeeld hiervan kan ik opnoemen de distributie van de 60.000 Smartphones aan de first en second voters. Maar de VHP doet dat niet. De VHP gaat juist huis aan huis om met de jongeren te praten over haar beleidsinzichten. Laat Isrie vertellen wat hij namens de NDP heeft betekend voor de Nickeriaanse jeugd en wat hij gedurende deze regeerperiode heeft gerealiseerd’, aldus Lachmon. Volgens haar heeft Isrie ook aangegeven dat zij pas in de politiek is en als laatste moet praten.
‘Waarom zou ik dat moeten doen? Is dat ook het geval bij de NDP? Isrie geeft ook aan dat er strubbelingen zijn binnen de VHP. Laat hij dan ook aangeven welke strubbelingen er zijn. Waarom praat hij niet over de strubbelingen binnen de NDP. Wat is er allemaal met de jongerenvoorzitter Regilio Dors gebeurd. Omdat hij niet loyaal was aan een bepaalde persoon, is hij aan de kant gezet.’ Lachmon keurt ook het programma van SBS Televisie af, waarbij Gita Nageswar bepaalde zaken aangeeft. ‘Deze vrouw komt mij zeggen dat ik een kuiken ben in de politiek. Zij wil mij scholing geven. Ik heb dit ook niet nodig, want ik heb genoeg kader in huis. Als vrouw in de politiek moet zij mij juist het goede voorbeeld geven. Zij moet zich als een nette vrouw in de politiek gedragen, zodat andere vrouwen niet gedemotiveerd raken om in de politiek te stappen’, zegt Lachmon tot slot.

error: Kopiëren mag niet!