Doksenclub eerste exporteur bevroren vlees Suriname

IFHet ISO 22000 gecertificeerd bedrijf De Doksenclub is een kwekerij die lokaal doksenvlees afzet. Bevroren doksenvlees van het bedrijf komt men in vrijwel elke supermarkt in Suriname tegen. Heel binnenkort gaat het groeiende bedrijf over tot het exporteren van doksenvlees naar landen in de regio. Johnny van den Bergh die in 2011 van start ging met de ‘doksen farm’ in Suriname, zegt dat hij verwacht om eind volgende week zijn eerste lading te verschepen. Hij zal 2 containers met elk 20 ton doksenvlees naar respectievelijk Trinidad en Jamaica exporteren. Hiermee wordt het bedrijf het eerste dat bevroren vlees exporteert uit Suriname. De afnemer is een bedrijf dat voor beide landen afneemt. ‘De exporten zullen een permanent karakter hebben’, zegt Van den Bergh, die heel blij is met de ontwikkelingen. De ondernemer van Nederlandse komaf, die zich in 2010 in Suriname kwam vestigen, zegt geen eerdere ervaring te hebben met pluimvee. Tijdens zijn verblijf hier viel het hem op dat het voor velen moeilijk was om grote hoeveelheden doksenvlees in een keer op te kopen bij de lokale kwekers. Hij zag een gat in de markt en ging de uitdaging aan. Drie jaren later is De Doksenclub een succesvol bedrijf. Elke maand koopt het bedrijf 11.000 eieren van de muskuseend uit Frankrijk. ‘Wat wij in Suriname een ‘doks’ noemen, is eigenlijk een muskuseend’, legt Van den Bergh uit. In september van dit jaar zal het bedrijf een nieuw product op de markt brengen namelijk ‘ovengeroosterde Pekingeend’. Het vlees van de Pekingeend is net iets malser dan dat van de muskuseend (doks). Van den Bergh verwacht dat ook dit product goed ontvangen zal worden.

error: Kopiëren mag niet!