Ricardo Panka: Idos-cijfers mogelijk vertaling van resultaten regering

DNA-lid Ricardo Panka, verbonden aan de NDP, zegt dat de cijfers van de recente Idos- peiling mogelijk gebaseerd zijn op de resultaten van deze regering. Op basis van de Idos-peilingen zou de NDP-Palu combinatie 42% van de stemmen halen indien er nu een verkiezing gehouden zou worden. Het blok van VHP, NPS, KTPI, BEP, SPA, PL en DA’91 komt uit op slechts 13% van de stemmen.
‘Voor wat betreft cijfers zeggen we dat die niet altijd de werkelijkheid weergeven, omdat het momentopnames betreft, maar we zouden deze cijfers toch serieuzer moeten gaan bekijken. We bagatelliseren de cijfers niet, maar zijn ook niet in een hoerastemming. We beseffen wel dat er werk aan de winkel is en dat wij er nog niet zijn. Wij zullen veel harder moeten werken om betere resultaten te behalen. Tenslotte kijken wij uit naar de allergrootste peiling en dat is op de dag van de verkiezing in 2015, wanneer het volk zal bepalen’, zegt het DNA-lid.
Mammoetblok mogelijk tactische fout
Verder denkt Panka dat het Nieuw Front een tactische fout heeft gemaakt door een mammoetblok samen te stellen. Als je zowel in DNA als in het nieuws hebt aangegeven hoe slecht deze regering het doet, waarom is het dan nodig om je te bundelen. Je zou in staat moeten zijn als zelfstandige partij de verkiezingen in te gaan en de strijd aan te gaan, zegt Panka. Ook is volgens de NDP-man het aangaan van een samenwerking met Somohardjo (PL) een slechte keus geweest van de NF-fractie. ‘Ze geloven in kwantiteit op basis van de verkiezingen van 2010 en dit is een strategische fout, maar ik laat het aan hun over’, aldus Panka.
De twee recente Idos-peilingen geven onder meer nog aan dat 74% van de ondervraagde kiezers van mening is dat de overheid corrupt bezig is en 72% is van mening dat de regering en de regeringstop corrupt is. Verder geeft 63.3% van de kiezers aan dat zij niet geloven dat de NDP plus iets zal doen aan de corruptie van de afgelopen 10 jaren, ook niet na de verkiezingen van 2015.

error: Kopiëren mag niet!