Militaire politie zoekt gegadigden met open dag

FRONT fotoElk jaar houdt het Korps Militaire Politie (KMP) als zelfstandig onderdeel van het ministerie van Defensie een open dag. Studenten en anderen worden dan uitgenodigd om informatie te vergaren over het KMP. De jaarlijkse open dag vond gisteren plaats op de militaire kazerne. Het doel van de open dag is om de opleidingsmogelijkheden binnen het KMP te bespreken. ‘Je hebt een systeem waarbij militairen met pensioen gaan. In zo een geval moet je gaan bouwen aan de toekomst van het KPM-leger en personen in dienst nemen om de lege plekken in te vullen’, vertelt militair Douglas aan Dagblad Suriname. ‘Middels demonstraties probeert het KMP interesse op te wekken bij burgers, zodat de lege plekken worden ingevuld.’
‘We hebben een open dag georganiseerd om 400 man te rekruteren’, aldus kapitein Jacijntha Angoelal-Latchmansing die belast is met de werving en selectie van het Nationaal Leger. De open dag wordt vandaag en volgende week maandag vervolgd. Op het veld krijgen de geïnteresseerden korte demonstraties over het leven binnen het Nationaal Leger. Verder wordt er breedvoerig informatie gegeven over de mogelijkheden. ‘We hebben meer gevechtsspecialisten, officieren en onderofficieren nodig binnen het KMP.’ De leeftijdsgroep van gegadigden is tussen 18 en 28 jaar. De kaderopleiding voor de onderofficieren duurt een jaar. De officiersopleiding duurt ongeveer twee en een half jaar.
Om militair te worden zijn er twee opleidingen. De eerste is de Elementaire Algemene Opleiding die de burger binnen twee maanden tot militair maakt. In deze twee maanden worden er allerlei technieken bijgeleerd, waaronder overlevingstechnieken, vaardigheidstechnieken, lopen op commando’s en discipline. ‘Nu zijn we bezig met de wervingsprocedure.’ Op 15 oktober worden de sollicitanten verzonden naar de militaire opleiding. Na de militaire opleiding volgt de functieopleiding. ‘Er wordt ook een open dag te Nickerie gehouden’, zegt Angoelal-Latchmansing. Binnen de samenleving bestaat er onbekendheid over de veelzijdige werkzaamheden van de militaire politie.
Farzana Abdoel

error: Kopiëren mag niet!