20 geslaagden voor cursus manicuren en pedicuren

20 geslaagdenDe Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO) in samenwerking met Sociaal Cultureel Sportvereniging ‘Anand’ te Leiding 8a hebben 20 geslaagden afgeleverd van de training manicuren en pedicuren. Gedurende twee maanden hebben 20 enthousiaste dames de training gevolgd en met succes afgerond. Deze trainingen zijn verzorgd op het sportcomplex van SCSV-Anand.
‘SCSV-Anand houdt zich bezig met sociale projecten in de buurt Leidingen, Saramaccapolder en omgeving. Onze doelgroep in deze is de minderbedeelden. We proberen gewoon te helpen waar wij kunnen. Met deze cursus probeert de SCSV-Anand de dames, die vroeg hebben afgehaakt op school of die geen beroepsopleiding hebben gevolgd, een kans te geven, zegt penningmeester Sanjay Choenni van SCSV- Anand. ‘De bedoeling is dat de dames die veel binnen blijven met deze kennis nu ook naar buiten komen en hun eigen brood kunnen verdienen. Met het behalen van dit certificaat kunnen de dames een bijdrage leveren in de maatschappij en eventueel zelf hun klantenkring opbouwen’, aldus Choenni. Choenni geeft aan dat er ook een cursus huiselektra wordt afgedraaid. Na het succesvol beëindigen van deze cursus zal SCSV-Anand een cursus over airco-installatie en -reparatie verzorgen. ‘Zo wordt er ook aan de mannen gedacht.’
Op zaterdag 12 juli 2014 hebben de cursisten hun certificaten in ontvangst mogen nemen. De dames kijken vol belangstelling uit naar de vervolgcursus, die binnenkort van start gaat, te weten acryl.

error: Kopiëren mag niet!