Geen misdrijf achtergehouden lijk

Uit het obductierapport van de 75-jarige C.H., van wie het ontzielde lichaam enkele dagen in haar woning aan de Tyronneweg werd achtergehouden door haar dochter, blijkt dat er geen sprake is geweest van een misdrijf. Het onderzoek heeft uitgewezen dat er sprake is van een natuurlijke dood. Afgelopen zaterdag hebben de buurtbewoners de politie ingeschakeld daar zij enorm veel last ondervonden van een onaangename geur. De politie heeft omstreeks 21.00 uur op het woonadres aangeklopt en het bleek dat de woning van binnen op slot was. Van de buurtbewoners vernam de politie dat het pand bewoond werd door twee vrouwen te weten een moeder en haar zwakbegaafde dochter. De politie heeft meerdere malen gevraagd en aangeklopt, maar de dochter gaf geen gehoor. Uiteindelijk schakelde de sterke arm de brandweer in die het slot van de woning heeft opengebroken en zich toegang tot het pand verschafte. Daar heeft men het lichaam van C.H. in een zittende houding aangetroffen. Het lijk verkeerde in verre staat van ontbinding. Met de lijkenwagen werd het stoffelijk overschot vervoerd naar het mortuarium. Uit het buurtonderzoek blijkt dat de overledene al enige tijd ziek was. De dochter heeft hangende het onderzoek geen woord gerept. Zij is zwak begaafd en is momenteel onder behandeling van het PCS.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!