Basisscholen rechteroever Commewijne krijgen bezoek Girjasing

Basisscholen plantages rechteroever Commewijne krijgen bezoek van Girjasing.1De scholen van de plantages Johanna Margareta, Kroonenburg en Rust en Werk aan de rechteroever van de Commewijnerivier hebben maandag bezoek gehad van VHP-parlementariër Sheilendra Girjasing. In april schonk de Stichting Vrienden van Commewijne, onder leiding van Girjasing, aan alle basisscholen in Commewijne toetsmateriaal zodat de leerlingen van de zesde klassen konden oefenen voor hun examens. Het doel van het bezoek was na te gaan of het materiaal wel gebruikt is en wat de resultaten zijn. ‘Als je iets geeft met een educatief karakter moet je zeker nagaan wat de resultaten zijn. Ik merk gelukkig dat de dvd’s niet in de kast zijn gezet, maar dat er flink is geoefend’, zei Girjasing die vergezeld werd door de onderwijsinspecteurs Patricia Gopie en Anand Hanoeman. De VHP’er koos de rechteroever van de Commewijne, omdat het gebied achtergesteld is op het gebied van ICT. Bovendien liggen de kinderen van deze scholen hem persoonlijk aan het hart. ‘Woensdag starten de leerlingen met hun toets en ze verdienen het om aandacht te krijgen. Er moet ze moed worden ingesproken. Al zijn ze van de plantages, ze kunnen in hun leven worden wat zij willen, zolang ze daarin geloven. Ze kunnen van alles worden: doktoren, advocaten, ministers, parlementariërs, noem maar op’, meent Girjasing.
De VHP’er zal op 14 augustus, de dag van de uitslag, nog eens langs gaan om persoonlijk de slaagresultaten mee te maken. Zowel de leerlingen als de leerkrachten waren blij met het bezoek. Schoolleider Lynette Dors van plantage Johanna Margareta zegt dat de kinderen met meer plezier de lessen volgen. Ook de onderwijsinspecteurs zijn tevreden. ‘Het materiaal is heel goed gebruikt door de scholen en we zijn blij dat de kinderen ook even enthousiast zijn’, zegt Gopi. Elke geslaagde zal een schoolpakket krijgen van de Stichting Vrienden van Commewijne.

error: Kopiëren mag niet!