Krishnadath onderhandelt met Mexicaanse coachingstaf voor Natio

SVB-voorzitter John Krishnadath
SVB-voorzitter John Krishnadath

Jacques Passy
Jacques Passy
De voorzitter van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) is in onderhandeling met een Mexicaanse coachingstaf om het roer bij het nationaal voetbaleftal van Suriname over te nemen. Dagblad Suiname heeft een exemplaar van dit projectvoorstel kunnen bemachtigen. Van 27 tot en met 31 juli 2014 bevindt de leider van dit team, Jacques Passy, in Suriname om de gesprekken voort te zetten en eventueel een conceptovereenkomst te tekenen als er vorderingen geboekt worden. Passy wordt dan de nieuwe bondscoach van Natio, terwijl hij zijn eigen mensen zal benoemen in de technische staf. Het moet een contract worden van 4 jaar, waarbij Passy en zijn staf gratis zullen werken voor de SVB. Hun geld moeten ze ontvangen in de vorm van bonussen als ze topprestaties bereiken, bijvoorbeeld het halen van de eindronde van de Concacaf Gold Cup, in de laatste 6 zitten van de WK-kwalificatie van de Concacaf-zone of het bereiken van het WK. SVB-voorzitter John Krishnadath bevestigt de onderhandelingen, maar wil in dit stadium niets kwijt over deze deal.
Wie is Passy?
Jacques Passy is al 11 jaren directeur van het Johan Cruyff Instituut in Mexico en Centraal Amerika. Hij heeft een bachelor-diploma in Communicatie en Massamedia en heeft ook een MBA-diploma behaald in Sports Orientation op het Johan Cruyff Instituut. De 39-jarige Passy heeft ervaring in elk aspect van het voetbal. Hij heeft trainerslicenties van de Mexicaanse en Peruviaanse voetbalbonden. Verder heeft hij ook gespecialiseerde cursussen gevolgd bij de KNVB in Nederland. Hij was een tijdje geleden ook de jongste coach in de Mexicaanse First Division, waar hij de club Doradas onder zijn hoede had. Passy is al 13 jaar betrokken bij de International Maccabiah Games, waar bij het nationaal elftal van Mexico al 4 edities heeft gediend als bondscoach. De Maccabiah Games zijn de zogenaamde Joodse Olympische Spelen. Passy zal fungeren als bondscoach en leiding hebben over het technisch team. Dit zal verder bestaan uit de Mexicanen Ricardo Zayas en Alan Sacal als assistent-coaches en de Colombiaan Oscar Gill als conditietrainer. Verder zullen deze zich ook bezighouden met andere aspecten, zoals marketing en planning.

Distance coaching

Een nieuwigheid in deze deal zal zijn dat de technische staf zich niet permanent in Suriname zal vestigen. Ze zullen zaken vanuit Mexico coordineren. Wel zullen de heren vaker naar Suriname afreizen om het een en ander voor te bereiden. In Suriname zal ook een coach aangesteld worden als bijvoeging in het technisch team. Deze coach moet wel door de SVB betaald worden. Deze nationale coach zal constant in contact zijn met de bondscoach. Elk jaar wordt een programma opsteld, met een paar trainingskampen en oefenwedstrijden in het buitenland. Vanwege hun contacten in Mexico, is dit land hoog op het agenda voor de kampen. Daar kan Natio voor langere tijd in training gaan en oefenwedstrijden spelen tegen lokale topclubs.
Financien
Het voorstel zelf gedaan door Passy is dat ze gratis zullen werken, althans geen geld zullen vragen voor hun diensten. Bonussen bij het bereiken van bepaalde doelen, zoals halen Gold Cup, laatste 6 kwalificatie of een WK, zullen hun tegemoetkoming zijn. Ook zullen de Mexicanen voor de SVB op zoek gaan naar grote sponsors. Indien er enkele gestrikt kunnen worden, zullen ze een bepaald percentage van deze sponsorsdeal opeisen.
Jaswant Gajadien

error: Kopiëren mag niet!