VHP-kernen krijgen certificaat uitgereikt

De Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) heeft landelijk in totaal 254 VHP-kernen. Dit vertelt de ondervoorzitter van de partij, Mahinder Rathipal, aan Dagblad Suriname. Afgelopen week vond de installatie van 72 kernen van Paramaribo plaats. Voor de installatie hebben alle kernbesturen een training gevolgd, geeft Rathipal te kennen. Deze training resulteerde in het uitreiken van in totaal 500 certificaten aan de kernleden. De training heeft gedurende 3 maanden alle kernen de regels van de partij voor wat betreft hun functioneren, bijgebracht. Ook hebben zij gedurende de training enkele vergaderingstechnieken geleerd. Daarnaast is hen bijgeleerd hoe zij de eenheid binnen de partij moeten behouden. De VHP heeft al enige tijd een nieuw huishoudelijk reglement.
In dit reglement staat aangegeven dat er steeds om de vijf jaren verkiezingen moeten plaatsvinden in de desbetreffende kernen. De verkiezingen zijn in de afgelopen periode gedurende 4 maanden in de verschillende districten gehouden, vertelt Rathipal. De verkiezingen van de 254 kernen zijn reeds gehouden en zijn door het hoofdbestuur conform het reglement van orde bindend verklaard. ‘In alle districten zullen we de kernen verder installeren’, aldus Rathipal.
Volgens de voorzitter van VHP, Chandrikapersad Santhoki, zijn de kernen de steunpilaren van de partij in de verschillende districten en buurten. Tijdens de uitreiking gaf hij aan dat de veiligheid van de Surinaamse burgers van essentieel belang is. Als de VHP aan de macht komt, zullen er belastingtechnische maatregelen getroffen worden. De uitgaven die een burger maakt voor de beveiliging van diens huis, in de vorm van dievenijzer en huisalarm, zal belastingtechnisch aftrekbaar zijn, belooft Santhoki aan het volk.
Farzana Abdoel

error: Kopiëren mag niet!