Kraken of haten?

Wederom heb ik tijdens een WK met verbazing en met grote ergernis moeten constateren hoe bepaalde zich voetbalsupporter noemende mensen in Suriname in plaats van voor een land te kraken zich meer bezig houden met Nederland te haten. Zelfs bepaalde politici zoals Rashied Doekhie, die eigenlijk een voorbeeldfunctie zouden moeten hebben, steken hun haat niet onder stoelen of banken. Deze haters verlagen zich zelfs tot schaamteloze, ongefundeerde en moreelloze haatzaaierij en afgunst tegen Nederland en het Nederlands elftal. En dan nog te bedenken dat daar nota bene jongens van Surinaamse komaf spelen! Laat voetbal a.u.b. een sport blijven en niet ontaarden tot de bekende rioolpolitiek! Er niets op tegen wanneer mensen in Suriname de voorkeur geven aan welk land dan ook tijdens mondiale sportwedstrijden. Wat wel onbegrijpelijk is, is de enorme afkeer en afgunst tegenover het Nederlands elftal, terwijl er ook tijdens dit WK maar liefst 5 Surinaamse Nederlanders deel uitmaken daarvan! Natuurlijk zijn er ook supporters van andere landen in Suriname die sinds jaar en dag voor een bepaalde selectie zijn en ook vaak een gedegen kennis hebben van het elftal en het land zelf maar die toch onze jongens in het Nederlands elftal respecteren en deze niet proberen af te kraken. Daar is niets verkeerds aan en daarom ook alle respect voor hen!
Vraagt U zich maar eens af wat Neymar, Messi, Ronaldo, Suarez, of welk ander nationaal elftal dan ook ooit voor het Surinaamse volk of de Surinaamse sport hebben gedaan. Letterlijk en figuurlijk niets! Daar tegenover hebben toppers al Stanley Menzo, Clarence Seedorf, Edgar Davids, Ruud Gullit, Frank Rijkaard en de spelers van het Kleurrijk elftal, die allemaal Nederlanders van Surinaamse origine zijn, wel veel voor Suriname gedaan. Zij hebben met hun doen en laten ook heel duidelijk en concreet bewezen een groot hart te hebben voor ons geliefd Suriname. Neem bijvoorbeeld het Clarence Seedorf Stadion en de vele kunstgrassportvelden die door Nederlandse Surinamers en de KNVB zijn neergezet voor de sportende jeugd in Suriname. Kijk maar naar het showen van de Surinaamse vlag door spelers als Davids en Seedorf in het verleden. Ook Tyrone Spong en vele andere sporters van Surinaamse afkomst die in het buitenland hun successen behalen en Suriname hiermee positief op de kaart zetten. De lijst met alle spelers van Surinaamse origine die in het Nederlands voetbal en andere takken van sport actief zijn geweest is helaas te lang om hier te vermelden. Maar ook nu weer druipt het Nederlands elftal, met Nigel de Jong, Leroy Fer, Germain Lens, Georginio Wijnaldum en zelfs de technische staf met Patrick Kluivert over van Surinaamse inbreng. En toch schijnen sommige Nederland – Suriname haters blind te zijn en verlagen zij zich helaas tot schaamteloze en rancuneuze handelingen en uitspraken. Deze mensenhaters willen liever met andermans veren pronken zonder enig respect en dankbaarheid te tonen voor de eigen veren! Gelukkig dat niet iedereen zich tot dat nivo verlaagt. Er zijn binnen onze gemeenschap ook vele mensen, als bijvoorbeeld onze bekende Ronnie Brunswijk die aangaf voor zowel Brazilië als Nederland te zijn. Helemaal begrijpelijk haalt hij ook de historische- en familiebanden aan met betrekking tot zijn support voor het Nederlands elftal. Ronnie geeft onze Surinaamse broeders en zusters die in Nederland sporten wel het respect en de eer die hen toekomt.
Hup Holland, hup Nigel, Leroy, Germain, Georginio en Patrick ….. hup Sranang!
En hup Robben en de rest van Oranje!!!
You really made us proud!!!

error: Kopiëren mag niet!